Оцтовий еліксир для баклажанів: як врятувати врожай від пекельної спеки. Сусіди не повірять своїм очам

У цій статті ми розповімо вам, навіщо потрібен оцет для баклажанів у період посухи і як правильно підживлювати цю культуру в останній літній місяць.

Баклажан — це теплолюбна рослина, яка любить сонце, але не терпить посуху. Якщо регулярно і часто поливати баклажани немає можливості, то за допомогою оцту можна зберегти рослину в умовах аномальної спеки та посухи.

Розчин готується з 300 мілілітрів 9-відсоткового столового оцту на одне відро води. Використовувати його потрібно в тому випадку, якщо за прогнозом очікується дуже сухий тиждень, коли води не вистачатиме і полити рослини не буде можливості. У такому разі необхідно заздалегідь внести оцтовий розчин. Однак регулярно підживлювати баклажани оцтом не можна.

Городники розповіли, навіщо підживлювати баклажани оцтом
Городники розповіли, навіщо підживлювати баклажани оцтом

Попри це, полив, прополка, розпушування ґрунту та підживлення баклажанів іншими мікроелементами є обов’язковими. Щороку все більше дачників переходять на народні підживлення, щоб баклажани були здоровими та сильними. Дуже популярними добривами для цієї рослини є трав’яний настій, розчин із картопляними очистками, акваріумна вода і дріжджове підживлення.

Часто баклажани також удобрюють розчином на основі курячого посліду. Він готується з одного кілограма посліду та відра води, які настоюються протягом тижня, а потім розводяться з водою у пропорції один до п’яти. А восени ґрунт для майбутніх посадок баклажанів обов’язково удобрюється коров’ячим гноєм.

Ці перевірені роками рекомендації допоможуть вам виростити щедрий врожай “синеньких”, як їх часто називають в народі. Бажаємо успіхів і щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини