Таємний трюк проти хирлявих томатів: цей біококтейль робить кущі міцнішими за м’язи Шварценеггера. Спробуйте

Сьогодні ми розповімо про біопрепарати, які позитивно впливають на томати і захищають їх від розвитку різноманітних хвороб. Ці препарат безпечні, адже не накопичуються в листі, стеблах та плодах.

Найпопулярніший з таких препаратів – “Епін”. Він має безліч позитивних якостей:

  • прискорює зростання розсади,
  • зміцнює кореневу систему
  • робить рослини стійкими до несприятливих погодних умов.

Його можна використовувати, у фазі цвітіння для зміцнення зав’язей, а також під час плодоношення, щоб у томатів відкрилося “друге дихання”.

Для проведення позакореневої обробки листя цим препаратом необхідно взяти півлітра води та розвести в ній 6 мілілітрів “Епіну”. Ретельно перемішайте і за допомогою пульверизатора обприскайте листя з усіх боків. Щоб кущі були максимально міцними, здоровими і давали добрі плоди, потрібно обприскувати їх раз на два тижні.

Агрономи розповіли, як захистити томати від хвороб
Агрономи розповіли, як захистити томати від хвороб

Ще два препарати, що мають схожу дію, — це “Бактофіт” та “Фітоспорин”. Вони не лише прискорюють ріст і розвиток томатних кущів та плодів, а й є одними з найпотужніших біологічних знезаражувальних засобів. За своїми властивостями вони цілком можуть замінити розчини мідного купоросу, бордоської рідини та марганцівки для захисту від фітофторозу та інших грибкових хвороб і гнилей.

Препарати розводяться згідно з інструкцією та використовуються для обробки листя кущів. Завдяки цим трьом біопрепаратам ви зможете виростити дуже міцні, здорові і красиві кущі томатів із високою стійкістю до хвороб і поганої погоди.

Спробуйте використати наші рекомендації і побачите, який чудовий врожай зберете зі своїх грядок. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини