Зараз обов’язково полийте буряк натуральним добривом: змішую 1 літр цього “дармового золота” на відро води

Буряк — це дуже корисний та смачний овоч, який відмінно зберігається в льоху протягом кількох місяців. За це його і люблять, і тому висаджують практично на кожній ділянці.

Але важливо, щоб плоди виросли не тільки великими, але й солодкими та насиченими.

Ми більше полюбляємо буряки середнього розміру, адже їх легше зберігати, швидше варити та готувати. Тому викопуємо плоди, коли вони досягають потрібного нам розміру. Втім, залежно від ваших уподобань, ви можете виростити дуже великі коренеплоди.

На початку серпня починається дуже відповідальна фаза для плодоношення, коли формується прикоренева розетка. Щоб буряк стрімко набирав вагу, потрібно правильно його підживлювати.

Експерти розповіли, чим підживити буряк в серпні для врожаю
Експерти розповіли, чим підживити буряк в серпні для врожаю

На початку серпня обов’язково вносимо фосфорно-калійні підживлення, які відповідають за налив та формування плодів. Якщо ви, як і ми, надаєте перевагу народним та натуральним добривам, радимо вносити в цей період деревну золу. Для цього готуємо розчин із відра теплої відстояної води та одного літра золи.

Розчином обробляємо вже зволожену землю, щоб мікроелементи якомога швидше досягли кореневої системи рослини. Якщо золи не знайшлося, можна взяти калієву селітру та приготувати наступний розчин: на відро води розводимо дві столові ложки препарату та підживлюємо також по вологій землі.

Обов’язково потрібно поливати буряк сольовим розчином, щоб плоди росли солодкими та соковитими. Для цього на відро води додаємо столову ложку солі та рясно поливаємо прямо під корінь. Таке добриво варто внести на початку серпня.

Популярне

Подібні новини