Забула, як виглядає гусінь: обприскала лише 1 раз цим розчином капусту і вся грядка чистенька, як з картинки

Капуста — одна з найпоширеніших культур у наших городах, яка, на жаль, часто стає не лише нашою їжею, а й годівницею різних та численних шкідників.

Одними з найагресивніших є гусениці, які можуть завдати серйозної шкоди врожаю. Ці ненажерливі створіння здатні знищити листя і навіть зіпсувати самі головки капусти, якщо їх вчасно не зупинити.

Регулярний огляд капусти — це перший крок у боротьбі з гусеницями. Звертайте увагу на таке: наявність дірок та відкладених яєць на нижній стороні листя, що виглядають як дрібні жовті або білі грудочки. Якщо ж ви бачите самих гусениць або маленькі чорні грудочки на листі, це вірний знак їхньої присутності.

Способи боротьби

Експерти розповіли про підживлення капусти в серпні
Городник розповів, чим можна вивести гусінь з капусти за раз

Існує кілька ефективних методів боротьби з гусеницями, які можна застосовувати як окремо, так і в комплексі.

Найпростіший і екологічний спосіб — це ручний збір гусениць. Їхні яйця можна зішкребти з листя або змити сильним струменем води.

Використовуйте природних ворогів “ненажер”, таких як оси або жужелиці. Вони відкладають свої яйця в тілах гусениць, що призводить до їх загибелі. Також можна застосувати бактеріальні препарати на основі Bacillus thuringiensis, які вбивають шкідників, але безпечні для інших комах і людини.

Городник розповів, чим можна вивести гусінь з капусти за раз

Ну і, звісно, не нехтуйте народними, перевіреними поколіннями засобами. Наприклад, змішайте воду з рідким милом і обприскайте ним рослини. Мило закорковує дихальні шляхи гусениць, і вони гинуть. Або подрібніть цибулю чи часник і настоюйте у воді протягом кількох годин. Отриманою рідиною обробіть капусту, щоб відлякати шкідників. Обприскування розчином деревного попелу є також ефективним засобом для знищення непроханих гостей і водночас підживленням для рослин.

У випадку масового ураження можна використовувати інсектициди. Вибирайте препарати, які спеціально призначені для боротьби з гусеницями на капусті. Обробляйте рослини зранку або ввечері, уникаючи періоду цвітіння, щоб не нашкодити корисним комахам. Завжди дотримуйтеся інструкцій щодо застосування хімічних засобів.

Популярне

Подібні новини