І бур’янів не буде, і гній не знадобиться! 52-річний сусід підказав, що посіяти після картоплі на городі

Після збору картоплі грядки на городі залишаються незасіяними, тому деякі з городників практикують внесення гною на ці ділянки восени, а потім орють землю, щоб підготувати ґрунт для весняної посадки.

Однак фахівці виділяють ще один варіант: засіяти городні ділянки за допомогою сидератів. Розповідаємо далі у матеріалі, що взагалі таке ці сидерати, навіщо їх рекомендують сіяти на городніх ділянках і що після цього з ними робити.

Які культури варто сіяти після збору врожаю картоплі

Перш за все, необхідно розібратися, що взагалі таке сидерати. Зокрема, сидерати належать до рослин, котрі варто вирощувати для того, щоб з часом загорнути їх у землю і тим самим покращити структуру ґрунту, збільшити вміст азоту та зменшити кількість бур’янів.

На городніх ділянках після картоплі можна висівати ті види рослин, які дуже стрімко нарощують зелену масу. До таких культур можна віднести ячмінь, овес, жито, ріпак, редьку олійну, буркун, люпин, бобові, конюшину, люцерну, фацелію, а також гірчицю. Ці рослини ефективно збагачують землю і поліпшують її структуру. Однак важливо пам’ятати, що після картоплі не варто сіяти сидерати з родини пасльонових, оскільки вони не будуть ефективними для цієї мети.

Посадіть ці відомі культури на городніх ділянках після збору врожаю
Посадіть ці відомі культури на городніх ділянках після збору врожаю

Коли краще сіяти сидерати

Відповідь на це питання залежить від того, коли саме ви збираєте врожай. Наприклад, якщо ви вже вибрали картоплю та після цього пройшли дощі, можна одразу приступати до посіву та не чекати при цьому вересня. До того ж, сидерати рекомендують висівати не тільки на грядках після картоплі, але й на всій ділянці.

Перед першими заморозками варто переорати ділянку, вносячи сходи сидератів в ґрунт ще до того, як вони почнуть цвісти. Це дозволить їм за зиму перегнити, що сприятиме відновленню родючості ґрунту і вирішенню багатьох проблем. Якщо ж ви вирішите орати ділянку навесні, тоді і посів сидератів можна відкласти. Однак оранка восени забезпечує краще збагачення ґрунту, тому з посівом рекомендують не затягувати. Крім того, експерти наголошують, що різні види сидератів виконують різні функції.

Популярне

Подібні новини