Всього з 2 буряків приготувала дуже поживний салат на всю родину: рецепт піддивилася на Гуцульщині торік

Цей варіант гуцульського "Шухи" — чудова можливість познайомитися з традиціями західноукраїнської кухні та насолодитися гармонійним поєднанням смаків буряка та білих грибів.

Салат простий у приготуванні, та це не означає примітивність його смаку.

Інгредієнти

Городники назвали солодкий сорт буряка, стійкий до шкідників
Кухар пояснив, як з 2 буряків приготувати гору салату
  • 2 середніх буряки
  • 150 г білих грибів (свіжі або заморожені)
  • 1 середня цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 столові ложки олії (соняшникова або оливкова)
  • 1 столова ложка оцту (яблучний або виноградний)
  • Сіль та чорний перець до свого смаку
  • Зелень (петрушка або кріп) для прикраси

Спочатку необхідно приготувати буряк. Його можна відварити, але ми радимо запекти в духовці. Загорніть змащений олією буряк у фольгу та запікайте при температурі 200°C приблизно 45-60 хвилин, а потім остудіть його та очистіть від шкірки. Наріжте соломкою або натріть на великій тертці.

Тепер гриби. Якщо ви використовуєте свіжі, то спочатку ретельно промийте їх та наріжте на невеликі шматочки. Розігрійте олію на сковороді і обсмажте цибулю, нашатковану дрібними кубиками, до золотистого кольору. Далі покладіть до неї гриби і смажте їх до тих пір, поки не випарується рідина і вони не набудуть золотистого кольору. Якщо використовуєте заморожені, то перш за все розморозьте їх і відтисніть зайву рідину перед обсмажуванням. До речі білі гриби можна замінити на підберезники або підосичники.

Експерти назвали 5 порад, як вирощувати гриби вдома
Кухар пояснив, як з 2 буряків приготувати гору салату

Після того об’єднайте продукти, додавши подрібнений часник. Посоліть, поперчіть і заправте салат оцтом. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб смаки рівномірно розподілилися.

Все, справа лише за подачею. Перекладіть салат у сервірувальну тарілку та прикрасьте свіжою зеленню. Подавати можна як холодним, так і теплим. Його насичений смак чудово поєднується з традиційними українськими стравами, такими як борщ чи вареники.

Якщо ви бажаєте надати салату більш насиченого смаку, можна покласти в нього трохи горіхів, таких як волоські або лісові. Додавання невеликої кількості брусничного соусу надасть страві легкої кислинки і зробить смак ще більш витонченим. Рекомендуємо!

Популярне

Подібні новини