Агроном Іван зі стажем 35 років розкрив секрет: 5 овочів, які можна посадити у вересні і зібрати до снігу

На початку вересня на ділянці звільняється дуже багато вільного місця — часник, перець, цибуля, баклажани, кабачки та багато інших культур вже прибрані, і залишати землю пустувати не хочеться.

Її швидко захоплять бур’яни, тому якщо планів щодо висадки рослин немає, можна засіяти сидерати.

Однак у вересні ще можна встигнути виростити корисні для кулінарії культури. У цій статті ми розповімо, що ще можна виростити до морозів.

Салат-латук. Яскрава зелень швидко прикрасить порожню грядку. Салат не боїться низьких температур, і навіть за +5 він почувається добре. Невеликі заморозки не зашкодять цій скромній рослині. Найкраще для посадки вибрати швидкорослі сорти, які люблять прохолоду та короткий день. Відмінно підійдуть салати Айсберг та Ромен.

Городники розповіли, які культури можна посадити на городі у вересні
Городники розповіли, які культури можна посадити на городі у вересні

Китайська капуста. Це не синонім капусти пекінської — китайська капуста формує розетку довгих живців, які закінчуються яскравим зеленим листям. Вересень — чудовий час для цієї рослини, оскільки вона не любить температуру вище 20 градусів і при теплоті починає в’янути.

Рукола. Ця пряна рослина стає все частішим гостем на нашому кулінарному столі. Вона не боїться морозів до -5 градусів, а оптимальною для неї є температура в 15 градусів.

Шпинат. Ще одна рослина, яка не переносить довгий світловий день та спеку. Шпинат потрібно спеціально висаджувати в тіні, тому восени він почувається чудово. Важливо лише регулярно його поливати.

Редиска. Зазвичай редиску висаджують ранньою весною, відразу після того, як земля трохи прогріється, тому холод для редиски не є перешкодою. У спеку редиска стріляє, гірчить, а смак стає жорстким, тоді як у холодні дні цього не відбувається. І вже за два тижні можна буде насолоджуватися смачними та свіжими вітамінними салатами!

Популярне

Подібні новини