Баба Марія солить томати прямо на кущах: її секретний рецепт змушує помідори червоніти, як дівчат на виданні

Звичайна поварена сіль - не тільки додасть смаку вашим стравам, але й стане незамінним помічником на грядках городу. Використання солі для підживлення овочів, особливо в серпні, дуже важливе.

У серпні в городників залишається дуже багато справ. Тож спробуйте підживити свої помідори на грядках звичайною сіллю з кухні.

Сіль захистить посадки від навали шідників та розвитку хвороб, а також зробить томати більш смачними та солодкими. Окрім того, пришвидшить дозрівання.

Дачники рекомендують застосовувати їх саме у серпні, коли кущі потребують стимуляції, захисту від хвороб і додаткових корисних мікроелементів. Пропонуємо три сольові склади та способи їх застосування.

Для профілактики та лікування фітофторозу на томатах потрібно використовувати концентрований розчин. На одне відро води додають 300 грамів солі та рясно обприскують кущі томатів, покриваючи листя й плоди.

Експерти розповіли про підживлення томатів сіллю в серпні
Експерти розповіли про підживлення томатів сіллю в серпні

Підживлення роблять раз на місяць, не частіше, щоб не нашкодити рослині. Для підживлення томатів у період плодоношення можна використовувати слабоконцентрований склад, розвівши одну столову ложку солі та склянку золи у відрі води.

Під кожен кущ вносять по одному літру такого розчину, і підживлення повторюють протягом усього серпня та вересня раз на тиждень.

Експерти розповіли про підживлення томатів сіллю в серпні
Експерти розповіли про підживлення томатів сіллю в серпні

Щоб покращити смакові характеристики томатів і підвищити їхню цукристість, застосовують простий розчин з відра води та столової ложки солі. Поливати томати таким розчином потрібно раз на два тижні.

Просте підживлення кухонною сіллю дасть урожай, якого ви ще ніколи не бачили і не куштували. Обов’язково протестуйте це на своїй ділянці.

Популярне

Подібні новини