Мої качани тепер, як у казці: бабусин рецепт з кухонної шафи перетворив капусту на справжніх богатирів

Вирощування ідеальної капусти - справа кропітка. Та дуже важливим етапом вирощування хрусткого овоча є правильні підживлення на різних етапах розвитку.

Вони допомагають наситити рослини вітамінами і мінералами, підвищують імунітет та покращують засвоєння речовин із ґрунту завдяки посиленню кореневої системи.

В серпні чудовим підживленням для капусти може стати звичайний крохмаль, який покращить смак овоча та позитивно вплине на розвиток качана.

Для підгодівлі капусти можна взяти столову ложку простого крохмалю, розвести його у відрі води і полити капусту, використовуючи по 2 літри під кожен кущ. Або ж просто розсипати по чайній ложці крохмалю під кожну рослину, а потім полити водою, як завжди.

Є ще один варіант внесення крохмалю — приготувати настій із картопляних очищень. Для цього потрібно взяти літрову банку картопляних відходів, додати їх у відро води, настояти протягом кількох днів і потім виливати по 2 літри настою на кожен кущ капусти.

Городники розповіли, навіщо крохмалем підживлювати капусту
Городники розповіли, навіщо крохмалем підживлювати капусту

Крохмаль сприятиме кращому засвоєнню всіх мікроелементів із ґрунту, стимулюватиме імунну систему капусти та допоможе швидше зав’язувати качани. Як бонус, крохмаль сприяє перетворенню калію в легкозасвоювану форму, що інтенсивніше стимулює розвиток плоду.

Підгодовувати капусту крохмалем необхідно в теплу погоду, оскільки в холодному ґрунті будь-які добрива засвоюються набагато гірше.

Через тиждень після крохмальної підгодівлі завжди додавайте калійні добрива під капусту, що ще сильніше стимулюватимуть формування качанів. Завдяки цьому плоди можна буде збирати на один-два тижні раніше, ніж планувалося.

Популярне

Подібні новини