Фітофтора тікає з городу, наче ошпарена: ця проста суміш творить дива з томатами. Рецепт від тітки з Сумщини

Всі городники знають про таке неприємне захворювання томатів як фітофтороз чи просто фітофтора. Ця недуга може знатно зіпсувати настрій будь-якого дачника і зіпсувати врожай.

В сьогоднішній статті ми розповімо про ефективні та дуже бюджетні способи позбутися цієї городньої напасті.

Тож для того, аби позбутися фітофтори нам знадобляться  молоко, йод та борна кислота, яку можна придбати в будь-якій аптеці чи в садівничому магазині.

В молоці міститься безліч корисних мікроелементів та інших речовин (фосфор, кальцій, вітаміни групи В та лактоза), які  здатні пригнічувати діяльність патогенних мікроорганізмів, що викликають різні захворювання. Також молоко утворює на листі тонку плівку, яка захищає культури від атак шкідників.

Городники розповіли, як позбутися фітофтори на помідорах
Городники розповіли, як позбутися фітофтори на помідорах

Борна кислота, як видно з її назви, містить бор – елемент, без якого правильний розвиток рослин просто неможливий. Цей препарат допомагає утворенню нових зав’язей, продовжує період плодоношення, збільшує цукристість плодів, а також запобігає зараженню грибковими спорами.

Йод – це відомий антисептик. Він легко справляється з бактеріями та вірусами, підвищує імунітет та стійкість культур до негативних факторів довкілля.

Щоб приготувати корисне добриво, додаємо 1 грам порошкової борної кислоти та 3 краплі йодної настойки в 1 літр свіжого нежирного непастеризованого молока і розбавляємо це 10 літрами чистої води.

Ретельно перемішуємо суміш і використовуємо її для листової обробки томатних кущів у вечірній або ранковий час.

Використання цих простих та бюджетних підживлень дуже позитивно позначиться на розвитку томатів. Тож обов’язково спробуйте ці методи на своїх городніх грядках та дачних ділянках, щоб самостійно в цьому пересвідчитись. А ми бажаємо вам успіхів та рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини