Тітка Марія з Франківщини навчила, як виростити часник-гігант: ця зелена “підгодовка” творить справжні дива

Якщо ви ще не засадили грядки після збирання врожаю, час це робити. Часник – дуже вимоглива культура до свого сівозміни та попередників, тому садити часник на те саме місце категорично не можна.

Але! Якщо після збирання часнику посадити сидерати, а вже восени висадити в цю землю озимий часник, результат буде зовсім іншим – соковиті та великі головки стануть предметом гордості вашої ділянки.

Не пропустіть правильний час і посадіть зелені сидерати на ділянці на самому початку серпня, щоб ґрунт був підготовлений до вирощування часнику. Сидерат – це рослина, яка готує ґрунт і робить його родючим. До сидератів належать овес, гірчиця та бобові культури.

Ці рослини мають дуже потужну кореневу систему, яка збагачує ґрунт мікроелементами та киснем. Щоб усе зробити правильно, дотримуйтесь простого алгоритму.

Городники розповіли, які сидерати посадити після часника
Городники розповіли, які сидерати посадити після часника

Спочатку перекопайте грядку та засійте насіння гірчиці на початку-середині серпня. Поливати посадки потрібно у звичайному режимі – вони абсолютно невибагливі та швидко нарощують зелену масу.

Коли висота сидератів досягне 25-30 сантиметрів, перекопайте грядку разом із бадиллям. Таким чином, ми закладаємо свіжу зелень у ґрунт, яка обов’язково встигне перепріти до посадки озимого часнику, а ґрунт отримає органічне корисне добриво. Часник висадимо на початку-середині жовтня, отже, на дозрівання у нас буде близько місяця.

Сидерати – це дуже корисні рослини не тільки для майбутніх посадок, але й самі можуть дати дачнику невеликий урожай. Наприклад, ранні сорти гороху можуть визріти до кінця вересня, а свіжі сходи вівса дуже люблять свійські тварини.

Популярне

Подібні новини