Дід Петро навчив, як збирати огірки до морозів: цей “диво-еліксир” з печі омолоджує кущі. Спробуйте!

На початку серпня огіркові кущі вже починають демонструвати ознаки в'янення, з'являється жовте листя. Якщо на рослині немає шкідників та хвороб, це означає, що кущ уже постарів.

Якщо вносити азотні підживлення для омолодження, кущ позеленіє, але буде давати багато пустоцвітів, а врожай стане менш рясним.

Що ж робити? Пожовтіння листя в серпні – це звичайне явище, але з ним можна боротися. У цій статті ми розповімо про підживлення, яке продовжить плодоношення до кінця вересня та допоможе зібрати ще багато огірків, як для себе, так і на продаж.

Відразу зазначимо, що ґрунт після липневого плодоношення вже сильно виснажений. Кущ споживав багато калію, фосфору, кальцію та магнію для розвитку плодів, і в ґрунті цих елементів майже не залишилося.

Тому підгодовуємо рослини саме цими мікроелементами. Також обов’язково потрібно обробити огірки фунгіцидами для захисту від грибкових хвороб, які активізуються через нічні похолодання.

У серпні починаються часті дощі, тому полив слід обмежити. Основний акцент робимо на позакореневі підживлення, оскільки через нічне похолодання коріння рослин гірше засвоює корисні речовини.

Агрономи розповіли рецепт добрив для огірків
Агрономи розповіли рецепт добрив для огірків

Щоб продовжити термін плодоношення, спочатку видаляємо всі хворі та зів’ялі листки, а потім наносимо на здорове листя настій з деревної золи. Для цього беремо дві склянки золи на відро води, настоюємо протягом тижня в теплій воді.

Потім по півлітра розчину вносимо під корінь кожного куща. Решту розчину потрібно процідити й обробити огірки по листю за допомогою пульверизатора.

Цей метод допоможе розкислити ґрунт, внести багато калію та фосфору, а також захистити ваші посадки від шкідників та хвороб. Робіть підживлення золою кожні 2-3 тижні в серпні, і зможете максимально довго збирати огірочки!

Популярне

Подібні новини