Одне правило залишається незмінним – поливаємо через 15 днів після цвітіння: як зволожувати свій сад влітку

У літню спеку важливо правильно поливати город. Розповідаємо про основні поради знавців, які допоможуть створити справжній оазис у своєму подвір'ї.

Поливати плодоносні дерева у спекотний час – важлива процедура, яка допомагає їм рости та утворювати зав’язі. Не менш важливим є ще й відновлювальний полив для дерев. Його потрібно проводити одразу після збору врожаю на ділянці.

Як поливати сад у спеку

Багато садівників і досі сумнівається, чи потрібно поливати яблуню чи грушу влітку. Вони керуються думками, ніби коренева система дерев дуже потужна і здатна дістати з-під землі вологу. Втім, вологи у вигляді дощів буде недостатньо. Полив у період плодоношення та дозрівання плодів, а також у спекотну погоду особливо важливий.

Експерти дали поради щодо поливу садової ділянки у літню спеку
Експерти дали поради щодо поливу садової ділянки у літню спеку

Найважливіше правило поливів незмінне – обов’язково поливайте дерева через 15-20 днів після цвітіння дерев. Якщо дощів мало або зовсім немає, то ще й за 20 днів до початку збору врожаю яблуні та груші потрібно пролити. У період дозрівання плодів не можна поливати дерева, адже тоді плоди почнуть тріскатись і будуть занадто водянистими зсередини. Молоді дерева потрібно поливати два рази на місяць.

У спеку плодові дерева потрібно поливати рясно, а до кінця серпня потрібно знижувати інтенсивність. У середньому достатньо буде 4 поливів. Вишням і черешням потрібно більше вологи, а тому пропускати поливи категорично заборонено.

Експерти дали поради щодо поливу садової ділянки у літню спеку
Експерти дали поради щодо поливу садової ділянки у літню спеку

Що стосується слив, то вони дуже ніжні до рівня вологи у повітрі та ґрунті. Їм однаково непросто переносити недостатній чи надмірний полив. Сливи потрібно рясно поливати на початку липня, коли плоди зав’язуються. Обов’язковим є полив після збору врожаю. Таким самим способом поливають аличу.

Популярне

Подібні новини