Всього 1 підкормка – і “сумний” спатифілум почне розквітати на ваших очах: буде радувати око 24/7 за 50 грн

Спатифілум буде цвісти набагато краще, якщо підживити його однією простою підкормкою. Розповідаємо, як приготувати домашнє добриво для цієї рослини.

Дуже красиво спостерігати за підвіконнями у будинках, які прикрашають квітучі домашні рослини. Буває – йдеш вулицею, а у вікнах можна побачити неймовірно красивих зелених “улюбленців”. Втім, іноді вони відмовляються радувати вас цвітінням, через що квітникарі втрачають настрій. Здається, і доглядаєш за ними, але вони не дають результату.

Добриво для цвітіння спатифілума

Спиртове підживлення допоможе відновити цвітіння спатифілуму. Втім, використовувати його можна, тільки якщо помітили, що культура сповільнилась у рості або у неї відсутнє цвітіння. У такому разі на допомогу прийде етиловий спирт. Так само як і люди, квіти відрізняються за характером. Є ті, кому потрібен поштовх для цвітіння й розвитку – спатифілум саме такий.

Експерти розповіли, як приготувати підкормку для спатифілума, який починає в'янути
Експерти розповіли, як приготувати підкормку для спатифілума, який починає в’янути

Поливати спатифілум розчином спирту потрібно тільки у тому разі, якщо він відмовляється цвісти чи сформовані суцвіття погано розвиваються. Втім, якщо квітка отримає таке підживлення після розпускання квіток, то відбувається старіння старих квіток, які вже розкрились.

Процедура є доволі простою. Розчин готувати потрібно так: візьміть чисту та відстояну воду в об’ємі 1 склянки, а потім додайте столову ложку горілки. Ґрунт перед проведенням такого підживлення потрібно зволожити.

Експерти розповіли, як приготувати підкормку для спатифілума, який починає в'янути
Експерти розповіли, як приготувати підкормку для спатифілума, який починає в’янути

Не варто часто використовувати спиртовий розчин часто. Достатньо декілька процедур для того, аби квітка почала цвісти. Втім, якщо культура ніяк не реагує на підживлення таким розчином, то проблему потрібно шукати глибше – ймовірно, ваша квітка захворіла або зіштовхнулась зі шкідником.

Популярне

Подібні новини