Найкращий сорт картоплі для пюре закупаю мішками на всю зиму: ніжне-ніжне, навіть масла не “просить”

Ніжне та соковите пюре — один з найсмачніших гарнірів. Гарна страва починається з вибору правильного сорту картоплі. На які краще звернути увагу — розповідаємо у матеріалі.

Приготування пюре — справжній кулінарний шедевр. Якість страви залежить від того, наскільки правильно ви оберете сорт. Редакція сайту “Добрі новини” знайшла для вас не один, а цілих 3 різновиди бульби, яка ідеально підходить для того, щоб створити ідеальну “товчанку”.

Перше, на що слід звертати увагу при виборі посадкового матеріалу — це крохмалистість коренеплоду. Одним із таких сортів є Беллароза. Це, можна сказати, класика. Різновид — ранній, і його ні з чим не переплутати. Має рожеву шкірку і світло-жовтий м’якуш. Бульба славиться своєю здатністю швидко варитися і перетворюватися на пухке, ніжне пюре, завдяки високому вмісту крохмалю (12-16%). До того ж, цей сорт стійкий до основних хвороб пасльонових, включаючи фітофтороз, що робить його не лише смачним, але й зручним у вирощуванні.

Експерти назвали найкращий сорт картоплі для пюре у 2024

Ще один чудовий вид — Балтік Роуз. Він вирізняється привабливими червоними бульбами і класичним жовтим м’якушем, має всі необхідні властивості для варіння. Сорт — середньостиглий, довго може пролежати у погребі та добре зберігається. Садити його слід глибоко та не дуже рясно. Ні в якому разі не можна грядку з цією картоплею розміщувати у тіні: кущі витягнуться та майже не будуть родити.

Експерти назвали найкращий сорт картоплі для пюре у 2024

Також для приготування пюре підійдуть різновид з твердою текстурою. Тут варто звернути увагу на Синьооку (Пікассо). Цей середньоранній сорт із фіолетовими або рожевими “вічками” не лише забезпечує високу врожайність, але й прекрасно підходить для варіння, бульби легко чавляться навіть виделкою. Вирощувати цю картоплю — саме задоволення, адже вона мало потребує вологи і посушливе літо їй не страшне.

Популярне

Подібні новини