3 завдання городника у перший тиждень осені: зробіть це і весь сезон на город навіть не будете виходити

Серпень вже потроху іде від нас, і на горизонті замаячила осінь. Як же ж тепер доглядати за городом, щоб у холодні дні було менше мороки? Розповідаємо, що треба зробити вже за тиждень.

Ось минає ще одне літо. Втім, не варто сумувати. Українці здавна вважали осінь чудовим початком для відпочинку, бо знали, як правильно завершити всі городні справи у вересні.

Перше, що слід не відкладати на потім — збір врожаю. Не дайте плодам вашої праці згнити при перших заморозках. Це не потрібно ні вам, ні тим паче вашій землі. Не зібраний до кінця врожай тягне за собою появу грибка, який може поширитися на ґрунт, перезимувати та завдати клопотів у літній сезон.

Городники розповіли, як правильно збирати врожай томатів
Експерти назвали 3 завдання для городника на початку осені

По-друге, слід провести обрізку кущів та дерев. Осінь — дама непередбачувана. Тут і сильні вітри, і рясні дощі можуть бути. Не варто лишати сухе та старе гілля у саду. Під впливом буревієм, вони легко можуть обламати здорові частини дерева. Відкриті “рани” в умовах вологості тягнуть за собою інші проблеми: гниття, а згодом і загибель рослини.

Кущам теж слід влаштувати перукарню, аби наступного сезону не морочитися, вибираючи де старе, де нове гілля та простимулювати чагарники до кращого росту. Сюди ж можна додати і розмноження кущиків. Вкорінені на початку вересня, вони мають змогу ще до перших заморозків гарно прижитися та навесні розквітнути з новою силою. Те саме стосується і полуниці: якщо ви хочете збільшити кількість садовини вусами — осінь найкращий час для цього.

Нещодавно дізналася, через які можливі причини сохнуть кущики малини на етапі дозрівання
Експерти назвали 3 завдання для городника на початку осені

Ну, і на останок радимо посіяти сидерати. Вони гарно збагатять землю азотом, а їхня коренева система розпушить ґрунт і вам не доведеться його перекопувати. Згодом бадилля можна залишити прямо на грядках, за зиму воно перегниє та ще краще підживіть їх.

 

Популярне

Подібні новини