Беру 1 пакетик лимонної кислоти – і моя стара ванна знову сяє кришталевою чистотою: жовтизна зникла вмить

Чистота ванної кімнати має вирішальне значення, оскільки вона безпосередньо впливає на здоров'я всієї родини. Відтак, господині часто цікавляться питанням: як ефективно очистити ванну?

З часом ванна може втрачати свій первісний білосніжний колір, покрившись іржею, різними забрудненнями, плямами жовтого кольору, а також вапняним нальотом. До того ж, інколи навіть дорогі засоби не справляються з такими забрудненнями.

Однак досвідчені господині вже давним-давно знайшли ефективні й недорогі способи, які допоможуть швидко відновити чистоту ванни, використовуючи засоби, які можна знайти в кожному домі.

Для того щоб відчистити ванну від жовтизни, можна використовувати прості інгредієнти, які зазвичай є в будь-якій оселі. Одним із таких засобів є сода в поєднанні з оцтом. Для цього потрібно змочити ванну, нанести шар соди на забруднені ділянки і залишити на 20 хвилин. Після цього оцет наливають на соду, очікують ще пів години і змивають водою.

Інший метод полягає у використанні самого оцту. Для цього чисту тканину змочують оцтом і прикладають до забруднених місць, де є вапняний наліт або іржа. Після півгодинної обробки тканину знімають, а оброблену поверхню протирають губкою і змивають водою.

Знадобиться лише 1 пакетик лимонної кислоти – і жовтизна зникне за секунду
Знадобиться лише 1 пакетик лимонної кислоти – і жовтизна зникне за секунду

Ще одним ефективним засобом є лимонна кислота. Один пакетик кислоти розчиняють у воді та наносять отриманий розчин на всю поверхню ванни. Через 1-2 години засіб змивають водою. Крім того, за відсутності лимонної кислоти її можна замінити розчином оцту.

Для відбілювання ванни також можна використати перекис водню та нашатирний спирт. Їх змішують у рівних співвідношеннях, наносять на стінки ванни і залишають на 30 хвилин. Якщо забруднення дуже сильні, тоді можна залишити на 60 хвилин, після чого протерти ванну за допомогою губки та дуже добре змити водою.

Ще один доступний спосіб очищення – використання господарського мила. Для приготування мийного засобу необхідно натерти пів бруска мила, додати дві ложки соди і одну склянку води. Отриманою сумішшю обробляють поверхню ванни, залишають на пів години, а потім ретельно змивають водою.

Популярне

Подібні новини