Беру смужку алюмінієвої фольги та 2 ст. л. соди: це не “Вуду”, а простий спосіб самостійно очистити срібло

Срібні прикраси, які використовуються щодня, регулярно піддаються впливу різних забруднень, що накопичуються на їхній поверхні. З часом вони змінюють свій первісний блиск і починають темніти.

Якщо раптом ви помітили, що срібні прикраси потьмяніли або змінили колір, ви можете звернутися до професіоналів для їх очищення або спробувати відновити блиск самостійно вдома. Розповідаємо далі в матеріалі, чим саме та як найкраще почистити срібло.

Фольга і сода

Для очищення срібла за допомогою цього способу спочатку слід поставити каструлю з водою на вогонь, а потім, коли рідина вже закипить, варто додати одну смужку алюмінієвої фольги та 2 столові ложки соди. Після цього срібло, яке ви плануєте очистити, потрібно опустити в каструлю та залишити його орієнтовно на 15-20 хвилин. Вкінці необхідно дістати з води прикраси та вимити їх під проточною водою.

Крім того, у такий спосіб можна очищувати не тільки прикраси, але й срібні столові прибори. Однак варто звернути увагу на те, що вироби із срібла в жодному разі не можна терти за допомогою сухої харчової соди, оскільки її порошок тільки подряпає вироби й зіпсує їх зовнішній вигляд.

Беру смужку фольги та 2 ст. л. соди – і мої срібні прикраси знову як нові
Беру смужку фольги та 2 ст. л. соди – і мої срібні прикраси знову як нові

Спирт

У глибоку миску необхідно налити спирт та опустити срібну прикрасу приблизно на 20 хвилин, а потім після завершення цього часу виріб слід помістити під холодну проточну воду та відполірувати за допомогою м’якої ганчірки до блиску. Крім того, спирт можна замінити горілкою без ароматизаторів.

Зубна паста

Це перевірений метод очищення, який відомий багатьом. Для цього способу вам знадобиться брудне срібло, паста, а також м’яка зубна щітка. Відтак, слід видавити трішки пасти на щітку та потерти нею срібні прикраси. Однак це потрібно робити дуже обережно, щоб не пошкодити вироби. До того ж, якщо у вас відсутня зубна паста, тоді її можна замінити на зубний порошок, на основі якого можна приготувати пасту.

Оцет

Потрібно налити у миску 6% або 9% оцет та залишити в ньому прикраси приблизно на дві години. Для того, щоб прискорити процес очищення, оцет рекомендують трішки підігріти. Після завершення очищення слід обов’язково ретельно промити срібло під проточною водою.

Популярне

Подібні новини