Вапняний наліт на унітазі розчиняється за 3 хвилини! Як 200 г лимонної кислоти роблять туалет “стерильним”?

Основними проблемами у санвузлі є іржа, сечовий камінь і вапняний наліт. Вони абсолютно різні за своїм хімічним складом, а тому й прибирати їх необхідно кардинально різними засобами.

Фахівці виділяють кілька найдієвіших народних засобів, які допомагають зробити туалет чистим та білосніжним. Розповідаємо далі у матеріалі, як за допомогою “копійчаних” засобів можна легко прибрати вапняний наліт на унітазі.

Оцет і йод

Прибрати вапняний наліт та іржу допоможуть йод та оцет. Для цього потрібно взяти невелику кількість оцту та нагріти його орієнтовно до 45 ℃, а потім до розігрітого оцту додати кілька крапель йоду та залити в унітаз отриману суміш. Рекомендується дуже ретельно розподілити розчин по підкладці і стінках унітазу та залишити все це приблизно на 5-6 годин. Після цього ретельно змити водою. Також перед цим можете потерти брудне місце за допомогою щітки.

Лимонна кислота

Для цього способу засипте 2 пакетики лимонної кислоти (200 г) на дно унітазу, де накопичилися вапняні відкладення. Також слід додати ще 100 грамів цього засобу в бачок та залишити орієнтовно на три-чотири години для розм’якшування нальоту, а потім зняти його за допомогою твердої щітки, пемзи або наждачного паперу.

Дієвий метод покоївок від вапняного нальоту на унітазі
Дієвий метод покоївок від вапняного нальоту на унітазі

Оцет

Для видалення вапняного нальоту за допомогою цього методу підігрійте 9% оцет та змочіть ним губку. Засіб можна залишити на 30 хвилин або 4 години залежно від ступеня забруднення. Після закінчення зазначеного часу, щоб прибрати залишки вапняного нальоту, потріть унітаз за допомогою туалетного йоржика або зубної щітки.

Нашатирний спирт і пральний порошок

Потрібно нанести на поверхню унітазу розведений до пастоподібного стану пральний порошок та залишити його приблизно на 10-15 хвилин, а потім потерти за допомогою губки або капронової щітки та після цього змити.

Якщо шар вапняного нальоту доволі товстий, тоді підвищити дію можна, додавши трішки нашатирного спирту в мийну суміш. Принцип роботи залишається незмінним: дотримуйтеся інструкції, вказаної вище.

Популярне

Подібні новини