Для помідорів це рай: додала 1 склянка цього у відро води і тепер треба брати вихідні, щоб зібрати врожай

Щоб отримати потужний врожай томатів слід гарно потрудитися. І, звісно, не забувати про підживлення. Розповідаємо про головні маніпуляції з томатами в останній місяць літа.

Для збереження врожаю томатів у серпні потрібно особливо ретельно доглядати за кущами. Контроль вологості, помірний полив, правильні підживлення та захист від хвороб — усе це має зробити дачник. У серпні обов’язково треба прищипнути кущі томатів, обрізати та видалити зайве листя й пагони.

Під час огляду кистей нижні листки слід обрізати навіть там, де вже з’явилися плоди. У серпні на відкритому ґрунті всі суцвіття необхідно видалити до того, як сформуються яєчники, якщо немає шансів на своєчасне плодоношення. Якщо їх залишити, то інші плоди на кущі будуть дрібними через дефіцит мікроелементів.

Прищипка допоможе зробити маленькі плоди більшими та соковитішими. На початку серпня переходимо лише на рідкі добрива й збільшуємо їх кількість, оскільки дефіцит мікроелементів негативно позначиться на плодах. Від хімікатів у цей час потрібно відмовитися та використовувати тільки натуральні добрива та підживлення з калієм.

Чим підживити томати в серпні: поради городника
Чим підживити томати в серпні: поради городника

Найкраще підгодовувати томати настоєм із деревної золи (10 літрів води й склянка золи), гуматом калію, який розводиться за інструкцією, та йодовим розчином — 40 крапель на відро. При нестачі фосфору рослину можна підживити добривом із курячого посліду або компостом. Підживлення проводимо раз на два тижні до закінчення збирання врожаю.

У цей час томати зазнають великого ризику появи різних захворювань — вершинної гнилизни, фітофтори тощо. Листя, стебла та плоди починають псуватися, тому для профілактики хвороб потрібно регулярно провітрювати томати, правильно обрізати кущі, поливати їх і обприскувати молочно-йодовим розчином.

Популярне

Подібні новини