Навіть свекруха ахнула: влила 0,5 л цього чудо-зілля під огірки, і вони віддячили щедрим врожаєм. Просто вау

У цій статті ми поділимося з вами рецептом найпростішого підживлення для огірків. Воно допоможе впоратися зі шкідниками, покращити структуру ґрунту та засвоюваність корисних речовин.

Також добриво

стане відмінною профілактикою від таких хвороб рослин, як фітофтора, борошниста роса та пероноспороз, а також стимулюватиме ріст рослини за рахунок великої кількості енергії та підвищить рівень солодощі в майбутніх огірках.

Застосовувати підживлення необхідно на стадії плодоношення одноразово на початку серпня, коли кущ уже значно виснажений після першої хвилі огірків і потребує додаткового заряду бадьорості. До складу підживлення входять три прості інгредієнти, які є на будь-якій кухні — харчова сода, сіль та цукор.

Городники назвали рецепт добрива для огірків
Городники назвали рецепт добрива для огірків

Цукор, як відомо, — це найкраще джерело глюкози, а глюкоза — це енергія для всіх живих істот. Отримуючи дозу глюкози, кущ оптимізує всі свої процеси, починає раціонально витрачати енергію та спрямовує її на зав’язування і дозрівання нових плодів, щоб залишити потомство.

Сіль у складі цього добрива є не тільки захисником від деяких видів шкідників, але й потужним стимулятором, що сприяє утворенню цукристих і солодких плодів. Сіль використовують навіть як самостійне підживлення для томатів і перців, але й на огірках у такій комбінації вона дає чудовий результат.

Харчова сода, своєю чергою, має унікальний спектр дії. Вона розкислює ґрунт, покращує засвоюваність мікроелементів та допомагає у профілактиці грибкових інфекцій. Головне — не переборщити з дозуванням.

На один літр води беремо дві столові ложки харчової соди, одну столову ложку цукру та одну столову ложку кухонної солі. Розмішуємо розчин до повного розчинення всіх інгредієнтів і вносимо під кожен кущ по півлітра цієї суміші!

Популярне

Подібні новини