Бабуся Віра приголомшила весь райцентр: її томати “п’ють” це раз на місяць і буяють. Рецепт чудо-коктейлю!

Огірки, перці й особливо томати дуже люблять вологу і для гарного врожаю потребують регулярного поливу. В серпні спека ще тримається, і рослини потерпають від посухи.

У цій статті ми розповімо вам про унікальний рецепт, який допоможе тим, хто не має можливості поливати томати щодня, а також тим, хто втомився бігати по городу з лійкою щодня. Особисто ми знаємо, як це може впливати на здоров’я спини.

Особливо складно це робити на глинистій землі, навіть якщо грядки мульчовані. А що говорити про піщаний ґрунт – важко уявити. Вчені вже офіційно довели, що оцтова кислота допомагає рослинам набагато легше переносити посушливі періоди. Це підтверджений факт, визнаний авторитетними вченими.

Тому, обробивши рослини оцтовим розчином перед періодом без поливу, можна знизити стрес рослин через дефіцит вологи та врятувати майбутній урожай.

Навіщо давати томатам оцет: відповідь агронома
Навіщо давати томатам оцет: відповідь агронома

Приготувати такий оцтовий розчин дуже просто. На один літр 9%-го столового оцту додаємо 30 літрів води. Щоб знизити кислотність розчину, можна додати 30-40 мілілітрів нашатирного спирту. Поливати таким розчином потрібно по вологому ґрунту, використовуючи трохи більше ніж пів літра на один томатний кущ.

Окрім своїх властивостей щодо компенсації нестачі вологи, такий розчин стимулює розвиток кореневої системи, допомагає краще засвоювати поживні речовини, а врожай буде ще більшим. Проте зловживати таким розчином не варто – обробку слід проводити не частіше ніж раз на два-три тижні.

Використовуйте ці прості рекомендації досвідчених агрономів, щоб самостійно пересвідчитись, наскільки вони ефективні. Бажаємо рясного та соковитого врожаю.

Популярне

Подібні новини