Всього 5 ложок і ні слимаків, ні равликів, ні блішок на городі більше немає: грядки чистенькі і комах немає

Слимаки та равлики — одвічні ненажери, які так і прагнуть поласувати плодами вашої праці. Розповідаємо, як спровадити цих непроханих гостей з городу.

Слимаки та равлики. Ці непосидючі молюски так і просяться на город, аби поласувати капустою, гарбузами й іншими овочами. Вони плодяться зі швидкістю світла, а вивести їх не так вже й просто, адже ці карапузи вміють добре маскуватися і ховатися вдень.

Їх активність особливо посилюється в умовах високої вологості, коли вони залишають після себе слиняві сліди на рослинах та ґрунті. Шкода, завдана молюсками, може призвести до втрати врожаю, а деякі рослини можуть взагалі загинути через постійне пошкодження. Крім цього, ці істоти, а вірніше їхній слиз приваблює інших шкідників таких, як тля чи “блошки”. Тому, якщо проґавити час з виведенням, можна здобути собі ще більше проблем.

Експерти порадили дієвий спосіб, як позбутись від слимаків на своїй ділянці і не нашкодити врожаю
Городник розповів, як вивести всіх слимаків з ділянки та їхні кладки

Однак існує простий і безпечний спосіб швидко позбавитися від цих настирливих гостей. Для того, щоб позбавити ваш город від слимаків та равликів, можна скористатися домашнім ефективним засобом, який легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів.

Спочатку візьміть 5 столових ложок порошку гірчиці і розведіть його в одному літрі гарячої води. Гірчиця має сильний запах і подразнюючі властивості, які не подобаються молюскам. Перемішайте суміш до однорідної консистенції і залиште її настоюватися протягом трьох днів. Це важливо для того, щоб порошок максимально віддав свої активні компоненти воді, посилюючи її дію.

Експерти порадили дієвий спосіб, як позбутись від слимаків на своїй ділянці і не нашкодити врожаю
Городник розповів, як вивести всіх слимаків з ділянки та їхні кладки

Після того, як суміш настоїться, перелийте її у відро з водою, об’ємом приблизно 10 літрів. До цієї рідини додайте 2 столові ложки харчової соди та 1 столову ложку червоного перцю. Сода допоможе змінити рН суміші, що додатково ускладнить життя слимакам, а червоний перець підсилить подразнюючий ефект. Перед застосуванням ретельно перемішайте отриману суміш, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Обприскуйте рослини по листу та краще за все у вечірній час, коли шкідники найбільш активні.

Популярне

Подібні новини