Ще років 10 назад почула від сусідки про цю ефективну схему висаджування троянд у серпні – квітник “буятиме”

Серпень – це той час, коли розсадники пропонують різноманітні сорти троянд, тому створення нової клумби або оновлення розкішного розарію здається дуже хорошою ідеєю.

Однак як зробити так, щоб новенькі троянди могли успішно прижитися та радувати вас своїм фантастично красивим цвітом? Розповідаємо далі у матеріалі про кілька важливих нюансів, які слід врахувати для вдалої посадки троянд у серпні.

Підготовка ґрунту є одним із найважливіших етапів при посадці троянд. Особливо важливо дотримуватися цієї процедури, якщо ви запланували змінити старі кущі на нові на тому ж самому місці. У такому випадку обов’язково потрібно провести дезінфекцію ґрунту, оскільки в ньому можуть накопичуватися шкідники і патогени, які здатні нашкодити молодим рослинам.

Для того, щоб запобігти виникненню “хвороби пересадки”, рекомендується викопати велику яму та замінити ґрунт на свіжий, змішаний разом із перегноєм або компостом. Це не лише наситить рослини корисними речовинами, але й допоможе створити сприятливе середовище для розвитку корисних мікроорганізмів.

Для успішної посадки троянд у серпні слід дотримуватися цих простих порад
Для успішної посадки троянд у серпні слід дотримуватися цих простих порад

Зверніть особливу увагу на застосування препаратів з триходермою, які допомагають захистити кореневу систему рослин від різних захворювань.

Під час вибору саджанців віддавайте перевагу здоровим рослинам, які мають добре розвинене коріння. Перед початком посадки кореневу систему обов’язково слід змочити у воді чи розчині стимулятора росту, щоб забезпечити кращу приживлюваність.

При посадці важливо звернути увагу на глибину розташування місця щеплення – воно має знаходитися на рівні поверхні землі або трішечки вище, щоб уникнути загнивання рослини.

Після посадки необхідно щедро полити троянду, щоб забезпечити їй потрібну кількість вологи, а також замульчувати ґрунт навколо рослини. Це допоможе зберегти вологу, захистити коріння від переохолодження та перегріву, а також запобігти росту бур’янів.

Популярне

Подібні новини