Хитра кума восени “частує” яблуні та сливи чарівним коктейлем: цей вересневий трюк помножив врожай на 5

Усім відомо, що кінець літа знаменується збором урожаю яблук. Але як зберегти корисні властивості садових дерев у холодну пору року? Розповідаємо всі секрети.

З настанням осені та приходом холодів дерево поступово втрачає необхідні мікроелементи, які дають йому сили для забезпечення врожаю в наступному сезоні. Особливо це актуально, якщо осінь буде сухою, і дерево потребуватиме додаткового живлення.

Ми повинні забезпечити дерево відповідним підживленням. Для цього є простий рецепт, який має бути у скарбничці кожного садівника. У цьому допоможуть калійно-фосфорні добрива, адже компоненти в їхньому складі зміцнюють кореневу систему дерев і прискорюють процес плодоношення.

Ці добрива коштують досить недорого, але при цьому показують високу ефективність. Саме тому багато городників їх обиають для підживлення своїх посадок.

Садівники розповіли, як підготувати плодові дерева до зими для рясного врожаю
Садівники розповіли, як підготувати плодові дерева до зими для рясного врожаю

Отже, для приготування 5 літрів добрива потрібно змішати 1 столову ложку монофосфату калію або суперфосфату з 5 літрами води. Змішуємо і можемо подивати будь-які наші дерева у саду чи на земельній ділянці.

Речовини в складі добрива  чудово взаємодіють з іншими добривами та підвищують морозостійкість. Також додайте 1 столову ложку калімагнезії, яка містить магній, калій і сірку, які підвищують врожайність і покращують смакові характеристики плодів.

Поливаючи деревце цим розчином, ви рівномірно наситите коріння вологою та необхідними елементами. Рекомендується вносити по 10 літрів такої суміші під кожне дерево двічі у вересні, до настання заморозків.

Популярне

Подібні новини