Забула на городі на ніч скоринку дині – вранці вийшла, обімліла: тепер спеціально залишаю. Здивована ефектом

Чи знали ви, що залишивши скибочку дині на городі ви зможете створити справжню магію чистоти на ділянці? Не вірите? Тоді радимо познайомитися з цим цікавим способом.

Слимаки на городі — головний біль для кожного дачника. Ці слизькі молюски приходять завжди невчасно, ласують вашими плодами праці та залишають по собі купу безладу. Втім, вивести їх можна одним простим способом.

Звичайна українська диня, якою ми ласуємо влітку, може стати несподіваним, але ефективним інструментом у боротьбі зі слимаками на вашому городі.

Садівники дали 6 порад, як вигнати равликів та слимаків з городу
Городник розповів, як вивести слимаків на городі за допомогою дині

Часто у боротьбі зі слимаками використовують речовини з різким запахом, наприклад, гірчицю або перець, які здатні відлякати молюсків. Але наш лайфхак працює за зовсім іншим принципом. Важливо зазначити, що диня насправді не відлякує слимаків, оскільки не має гострого запаху, який би відштовхував їх. Навпаки, її солодкий аромат і соковитість приваблюють цих шкідників, перетворюючи її на своєрідну пастку.

Слимаки, як відомо, активні переважно вночі. Вони люблять вологу та темряву, щоб вилізти зі своїх засідок та поласувати рослинами. Саме тому приманювати молюсків на диню будемо, коли вже темрява зійде надвечір. Потрібно нарізати диню на скибки і ретельно зволожити їх, щоб підсилити аромат і соковитість.

Аграрії розповіли про користь деревної золи у боротьбі проти равликів
Городник розповів, як вивести слимаків на городі за допомогою дині

Потримайте садовину трішки у теплі, аби вона розкрила свій запах. Далі ці скибки слід розмістити між рядками на грядках, де ви помітили активність слимаків. Вночі ці шкідники будуть активно шукати їжу, і, відчувши запах дині, вони незабаром почнуть збиратися на солодкій пастці.

Вранці ви побачите, що “гостинці” не залишились без уваги, оскільки під скибками дині ви знайдете десятки слимаків, які не змогли втриматися від спокуси. Їх можна з легкістю зібрати та викинути з вашого городу.

Популярне

Подібні новини