Свекруха сміялася з моїх осінніх посадок: тепер кусає лікті, а я завжди перша отримую врожай і квітучий сад

Ніколи не бійтеся висаджувати рослини у вересні-жовтні. У цей час молоді рослини зможуть вирости міцнішими, а також отримати дуже хороший імунітет до хвороб і різних шкідників.

У сьогоднішній корисній статті ми розповімо, які рослини ще можна встигнути посадити восени.

Озимий часник висаджують у вересні, щоб до морозів він встиг пустити коріння. Потрібно вибрати гарне сонячне місце з родючим ґрунтом або підготувати грядку добривами заздалегідь.

Цибулинні рослини, такі як крокуси, тюльпани та нарциси, необхідно висадити до кінця жовтня. Перед посадкою краще внести у ґрунт фосфор і калій для швидкого укорінення та захисту від морозів. На легкому ґрунті цибулинку висаджуємо на три висоти, на важкому – на дві. При посадці обов’язково потрібно на дно висипати трохи річкового піску.

Багаторічні квіти, такі як півонії, примули, флокси та бадан, а також чагарники, наприклад, жасмин і магнолія, восени чудово приживаються і влітку цвітуть на пару тижнів раніше. Чагарники повинні мати хорошу кореневу систему. Перед посадкою обов’язково готуємо яму заздалегідь і укорочуємо слабкі гілки та коріння. Також буде краще замочити коріння рослин у стимуляторах.

Городники розповіли, що можна посадити на городі у вересні
Городники розповіли, що можна посадити на городі у вересні

Саджанці троянд до кінця вересня можна висадити в землю, і навесні вони вже дуже швидко рушать у ріст без втрати часу на укорінення. Попередньо необхідно видалити всі пошкоджені пагони.

Восени також висаджують плодові, ягідні кущі та дерева. Робити це треба за місяць до настання заморозків.

Також можна висадити листяні та хвойні дерева. Для них потрібна яма глибиною в ґрунтовий ком рослини плюс сантиметрів п’ятнадцять для дренажу. Після посадки взимку краще замульчувати й укрити молоді рослини.

Популярне

Подібні новини