Весь довгоносик згине вмить, якщо обробити цим полуницю восени: метод працює від усіх шкідників та хвороб

Щоб навесні отримати солодких врожай полуниці, у вересні догляд за нею не припиняється. Розповідаємо про догляд за ягодою, і способи позбутися шкідників.

Якщо по осені полуницю не обробити від  шкідників, то блішка і довгоносики прокинуться при   температурі +15 градусів, і без зволікань  почнуть поїдати молоді листочки полуниці, позбавляючи вас законного врожаю.

Комахи, що зголодніли  після зимової сплячки, можуть із полуниці перекинутися на кущі малини, смородини та інші рослини.

А від отриманих травми ці рослини можуть призупинитися в зростанні,  і навіть загинути. Врятувати ситуацію можна різними способами, і сьогодні ми розповімо про багато з них – а ви вибирайте, який із них для вас   зручніше та експериментуйте. Отже, ось способи, про які знає більшість досвідчених дачників:

  • Можна запилити уражені кущики просіяною  деревною золою в суміші з тютюновим пилом.
  • Можна обприскати полуницю півтора   чайними ложками оцтової есенції   змішаної із двома літрами води.
  • Можна просто посипати полуницю   сумішшю червоного та чорного меленого перців.

Один тюбик зубної пасти на десять літрів води розвести, додати 30 грамів струженого  дьогтьового мила і ретельно розмішати.Потім треба обприскати рослини із дрібного пульверизатора.

Садівники розповіли, як захистити полуницю від шкідників восени
Садівники розповіли, як захистити полуницю від шкідників восени

Можна просто просипати грядку зубним порошком, але на листя треба сипати зовсім  трохи – краще довкола кущиків.

Між полуницею можна висадити кріп, чорнобривці, календулу і навіть часник. Багато шкідників шоковані ароматом  цих рослин та близько не підходять.

І ще. Якщо шкідники вже є на вашій ділянці, краще не висаджувати хрестоцвіті сидерати, оскільки шкідники на них зимують. Правильно захищайте свої рослини восени,   і навесні зможете задати хороший  поштовх полуниці для великої врожайності.

Популярне

Подібні новини