По 50 мл в горщик – і герань як з виставки: бутонізується і цвіте на повну – навіть тюльпановидна не відстає

Герань — неймовірна квітка, яка стане окрасою будь-якого інтер'єру. Втім, щоб розкрити її справжню красу, треба трішки почаклувати. Розповідаємо, чим підживити рослину.

Мабуть, у багатьох з нас пеларгонія, у народі — герань, асоціюється з затишком дитинства. Ця прекрасна рослина потішить вас мільйоном бутонів, якщо ви допоможете їй зростати спеціальною підживкою.

Проте, спершу розберемося, чому ваша квітка ніяк не може розцвісти.

Квітникарі розповіли, як прискорити цвітіння герані влітку
Як простимулювати герань до бутонізації: поради знавців

Причини можуть бути різними: від недостатнього освітлення до неправильного поливу або відсутності необхідних поживних речовин у ґрунті. Щоб ваші герані, включаючи навіть тюльпановидні сорти, радували вас яскравими бутонами і пишним цвітінням, важливо забезпечити їм правильний догляд і своєчасне підживлення.

Один з ефективних методів стимулювання бутонізації – це добриво на основі аптечних засобів. Для його приготування потрібно розвести 20 крапель перекису водню і 20 крапель йоду в 1 літрі води. Потім до цієї суміші додайте розтовчену таблетку аптечного гліцину (так, так те саме копієчне заспокійливе).

Садівники назвали перевірений засіб від білої плісняві в горщиках герані
Як простимулювати герань до бутонізації: поради знавців

Цей медикамент допомагає поліпшити обмін речовин у рослині і підвищує її стійкість до стресів. Отриманий розчин потрібно застосовувати дуже обережно: під корінь вносьте трохи більше 50 мл добрива, стежте, щоб розчин не потрапив на листя, інакше це може призвести до опіків або інших проблем.

Частота підживлення повинна бути регулярною: раз на два тижні. Як тільки ви помітите, що стан рослини покращився, можна скоротити частоту підживлення до одного разу на місяць. Цей метод не лише допоможе вашим гераням активніше створювати бутони, а й підвищить їхню загальну життєздатність. Після застосування цього простого рецепта ваші рослини засяють яскравими квітами і стануть справжньою прикрасою вашого інтер’єру.

Популярне

Подібні новини