Пліснява на стінах зникає за 3 хвилини – просто використовую один із цих 5 перевірених домашніх засобів!

Пліснява або цвіль належить до серйозних проблем, які не тільки роблять зовнішній вигляд будинку непривабливим, але й можуть бути доволі небезпечними для здоров'я всіх у родині.

Існує кілька дієвих способів, які допоможуть вам з легкістю прибрати цвіль і грибок на стінах навіть без використання спеціальних хімічних засобів. Розповідаємо про них детальніше далі в матеріалі.

Перекис водню

Цей засіб є одним із найефективніших для боротьби з пліснявою. Рекомендується використовувати 3% розчин. Для цього налийте рідину в пульверизатор, а після цього ретельно обробіть нею уражену ділянку стіни, попередньо протестувавши розчин на невеликій частині, щоб переконатися, що поверхня не знебарвиться. Залиште цей засіб приблизно на 10-15 хвилин, після чого стіну слід очистити за допомогою щітки або достатньо жорсткої губки і витерти її насухо.

Ефірні олії

Ефірні олії, такі як розмарин, лаванда або чайне дерево, мають сильні антисептичні властивості. Розмішайте 1 чайну ложку однієї з цих олій у 200 мл води, добре перемішайте і розпорошіть суміш на плісняву. Залиште на 60 хвилин, а потім протріть стіну за допомогою сухого рушника.

Ці 5 перевірених домашніх засобів допоможуть з легкістю прибрати плісняву на стінах
Ці 5 перевірених домашніх засобів допоможуть з легкістю прибрати плісняву на стінах

Оцет

Це ще один ефективний засіб для боротьби з грибками, оскільки він здатний знищити 82% всіх відомих видів плісняви. Для цього налийте білий оцет у пульверизатор, обробіть уражену ділянку і залиште на 60 хвилин. Після цього стіну необхідно протерти водою і дати їй висохнути. Для посилення ефекту можна використовувати вологі серветки для гігієнічної обробки різних поверхонь.

Харчова сода

Сода також може бути корисною. Потрібно змішати 1 столову ложку соди з 500 мл води, перемішати, збовтати, налити у пульверизатор і обприскати ділянку стіни. Видаліть наліт за допомогою жорсткої губки. Крім того, при необхідності процедуру можна повторити.

Відбілювач

Він добре підходить для обробки плитки, скла та кахлю у ванній кімнаті. Розведіть відбілювач з водою у співвідношенні 1:10, нанесіть на уражені ділянки чистим пензликом і залиште на 60 хвилин. Після цього промийте поверхню чистою водою. Варто зазначити, що відбілювач не слід використовувати на шпалерах, меблях або пофарбованих стінах, оскільки він може знебарвити поверхню.

Популярне

Подібні новини