Підслухала у черзі на базарі про кілька хитрих трюків використання кисневого порошку – я була здивована!

Звичайний пральний порошок може не завжди справитися з прибиранням досить складних плям, навіть після кількох циклів прання. Однак існує кисневий порошок-відбілювач.

Кисневий порошок показує високу ефективність у відбілюванні та видаленні стійких плям з одягу. Крім того, цей порошок підходить для миття посуду, очищення кухонних поверхонь і дезінфекції різних приладів. Розповідаємо далі у матеріалі, як правильно ним користуватися.

Досвідчені господині часто вдаються до використання кисневого порошку для вирішення різноманітних завдань. Найпоширеніше його застосування – відбілювання одягу та видалення складних плям. Кисневий порошок можна використовувати і для ручного, і для машинного прання.

Для механічного прання в пральній машині достатньо додати три-чотири ложки засобу у відсік для порошку. У випадку ручного прання слід розчинити одну-дві столові ложки порошку разом із звичайним пральним порошком у гарячій воді, замочити речі на декілька годин і потім випрати їх звичним способом.

Для того, щоб позбутися специфічних забруднень, необхідно насипати кисневий порошок прямо на пляму і залити гарячою водою, але враховуйте, що деякі тканини можуть не витримати такого впливу. Залиште одяг на декілька годин, промийте під водою і далі просто виперіть у пральній машинці.

Кисневий порошок використовую не тільки для прання!
Кисневий порошок використовую не тільки для прання!

Кисневий порошок ефективно справляється з такими забрудненнями, як зеленка, йод, кров, смола, сліди трави або олії, а також допомагає усунути неприємні запахи, відбілити речі з жовтими або сірими слідами і покращити ефект мийних засобів.

Однак важливо пам’ятати, що такий порошок найкраще працює у гарячій воді, активуючи свої сполуки при температурі від 40°C, а для особливо складних забруднень варто використовувати воду температурою від 60 до 95°C.

Крім використання для прання, кисневий порошок також можна розводити в гарячій воді для очищення кухонних поверхонь від жиру і накипу або для дезінфекції. Проте ефективність порошку залежить від типу забруднення та матеріалу, з якого виготовлені поверхні. Перед використанням перевірте, чи підходить засіб для конкретних матеріалів.

До того ж, не слід використовувати кисневий порошок для шкіряних, вовняних або шовкових речей, а також для очищення лінолеуму, лакованих, фарбованих, полірованих поверхонь і алюмінію. Також під час роботи з порошком обов’язково використовуйте захисні рукавички і маску для особистої безпеки.

Популярне

Подібні новини