5 років не могла прибрати тарганів із квартири – аж поки не провела обробку цим “потужним” засобом

Таргани – це одні із найживучіших та найдавніших комах у всьому світі. Вони можуть прожити в квартирі лише кілька місяців, але при цьому здатні дуже сильно розмножуватися за короткий проміжок часу.

Фахівці відзначають, що якщо ваша багатоповерхівка містить підвали, сходові майданчики завалені різним мотлохом або засмічені сміттєпроводи, то тоді існує висока ймовірність того, що рано чи пізно ви зіштовхнетеся з проблемою цих шкідників. Розповідаємо далі у матеріалі, як ефективно позбутися тарганів у вашій квартирі та які засоби для цього варто використовувати.

Визначити наявність тарганів у квартирі можна за кількома очевидними ознаками, навіть якщо ви не бачите їх удень, оскільки ці комахи зазвичай активні вночі. Одним із найпомітніших сигналів присутності тарганів є характерний запах на кухні, який з’являється через виділення шкідниками специфічних феромонів, що приваблюють інших комах. Ще одним доказом може бути поява коричневих точок на стінах, підлозі або робочих поверхнях кухні, а також кладки яєць (невеликі та довгасті).

Для ефективної боротьби з тарганами можна скористатися різноманітними хімічними препаратами. Зокрема, популярністю користуються аерозолі у балончиках, які легко розпилюються у важкодоступних місцях. Крім того, широко використовуються гелі, що наносяться на поверхні, олівці для обробки щілин, липкі стрічки, які ловлять комах, та порошкові засоби.

Додаю цей інгредієнт у воду та обробляю нею поверхні у квартирі
Додаю цей інгредієнт у воду та обробляю нею поверхні у квартирі

Однак, якщо ви віддаєте перевагу народним методам, тоді можна використати борну кислоту, яку слід додати в пюре картоплі або зі звареного накруто яєчного жовтка, а потім сформувати невеличкі кульки та розкласти їх у місцях скупчення тарганів.

Ефективними можуть бути й пастки-капкани, для виготовлення яких використовують папір із клейовою поверхнею, що згортається у форму хатинки, а в центр кладеться трішки цукру.

Ще один простий, але дієвий спосіб – миття підлоги та інших поверхонь водою з додаванням нашатирного спирту, що допомагає відлякати комах. Проте, якщо жоден із перелічених методів не приносить бажаного результату, тоді найкраще звернутися до професіоналів і викликати службу дезінсекції, яка спеціалізується на боротьбі з тарганами.

Популярне

Подібні новини