56-річна сусідка Галя розповіла по секрету, що можна покласти поряд із картоплею, щоб вона не проросла

Зберігання картоплі в правильних умовах має велике значення для збереження її зовнішнього вигляду і смакових якостей. Розповідаємо далі, що слід зробити, щоб картопля не змогла прорости в погребі.

Існує цікавий метод, який допомагає запобігти проростанню картоплі під час її зберігання в погребі. Зокрема, фахівці стверджують, що розміщення поряд з картоплею певних продуктів може значно продовжити термін її зберігання.

Одним із таких продуктів є яблука. Відомо, що ці два продукти на відмінно поєднуються і взаємодоповнюють один одного, завдяки чому обидва зберігаються довше. Секрет цього поєднання пояснюється науковими фактами: яблука виділяють етилен – природний газ, який здатний уповільнювати дозрівання картоплі. Це, в свою чергу, означає, що коренеплоди, які зберігаються поруч з яблуками, не будуть проростати в погребі.

Також експерти рекомендують звернути увагу на умови зберігання. Відтак, картоплю не варто залишати в надто теплому приміщенні, а найкращим варіантом є прохолодне, сухе та досить темне місце.

Не проросте навіть у найсирішому погребі
Не проросте навіть у найсирішому погребі

До того ж, фахівці відзначають, що холодильник не підходить для зберігання картоплі, оскільки надто низька температура може викликати перетворення крохмалю в цукор, який під час приготування може стати канцерогеном.

Однак варто бути досить обережними, якщо ви плануєте зберігати картоплю разом із яблуками, а в погребі знаходяться й інші види овочів та фруктів. Це пов’язано з тим, що етилен, що виділяється яблуками, може прискорити дозрівання таких продуктів, як цибуля, броколі, диня чи персики, що в результаті може призвести до їх передчасного псування.

Крім того, замість яблук в ящик або мішок з картоплею можна покласти лимон, який також допоможе запобігти проростанню коренеплодів. Зокрема, його не потрібно розрізати. Буде достатньо зробити всього лише декілька наскрізних проколів. Зазначається, що на 100 кілограмів картоплі необхідно взяти тільки один великий лимон.

Популярне

Подібні новини