Розумні дачники знають про ці 3 помилки при збиранні врожаю кабачків: через них – погано зберігаються

Поговоримо про кабачки. Ця культура, звісно, росте на кожному городі, і всі знають, що вона дуже корисна завдяки високому вмісту калію. Калій допомагає зміцнювати серцевий м'яз, тому кабачки корисні.

Культура дуже врожайна, особливо влітку — у липні-серпні та на початку вересня. Ми просто завалюємося врожаєм і не знаємо, що з ним робити. Але взимку завжди хочеться свіжого кабачка. Звісно, можна купити кабачки, які привозять взимку з Іспанії, але, погодьтеся, завжди хочеться власного, вирощеного на рідній землі.

Як же зберегти кабачки до весни, щоб вони добре збереглися? Давайте поговоримо про це.

Якщо у вас росте багато кабачків, то для зимового зберігання треба залишати на одній рослині кілька плодів. Вони повинні бути не зеленого кольору, а вже білого, визрілого. Кабачки дозрівають на кущі, вирощувати їх треба до повної зрілості. Тому важливо залишати на кущі 4-5 кабачків, які визрівають, стаючи придатними для зберігання.

Ознаки дозрівання кабачків такі: шкірка повинна бути твердою, її неможливо легко продавити пальцями. Це перша ознака зрілості. Друга ознака — поява сіточки на шкірці. Лише такі добре визрілі кабачки підходять для зимового зберігання. Зелені кабачки швидко загниватимуть, і про зберігання до весни не може бути й мови.

Городники назвали головні помилки при збиранні врожаю кабачків
Городники назвали головні помилки при збиранні врожаю кабачків

Для зимового зберігання кабачки треба збирати в суху погоду. Це дуже важливо. Окрім цього, хвостик у кабачка має бути не менше п’яти сантиметрів. Чим він довший, тим краще зберігатиметься кабачок, захищаючи його від гниття.

Ще один важливий нюанс — потрібен ящик для зберігання кабачків. Краще взяти пластмасовий ящик з отворами для вентиляції. У ящику кабачки слід розкладати хвостиками догори, так вони набагато довше зберігатимуться.

В місці, де зберігаються кабачки, має бути темно і температура в межах 10-15 градусів тепла. Окрім того, примущення має бути обладнане вентиляцією.  В холодному та вологому погребі кабачки швидко погниють.

Популярне

Подібні новини