Дідусь, який 38 років працював агрономом, розповів, які 4 дачні справи слід встигнути зробити до вересня

Завершення дачного сезону ще зовсім не означає, що вже можна почати розслаблятися, адже на вашій ділянці залишилася ще велика кількість справ, які потрібно встигнути виконати до початку вересня.

Розповідаємо далі у матеріалі, на що слід звернути увагу у вашому саду та на городі саме зараз, наприкінці серпня.

Збирання моркви

Навіть якщо час збору моркви ще не настав, не варто забувати про неї на городніх ділянках. Адже великі та соковиті коренеплоди можна отримати лише за умови правильного прорідження грядки. Зайві саджанці зазвичай займають місце і заважають розвитку решти рослин, тому важливо залишити між морквинами відстань не менше п’яти сантиметрів, що забезпечить оптимальні умови для їх зростання.

Приділіть увагу деревам

Наприкінці серпня зазвичай займаються обрізанням сухих частин дерев та чагарників, оскільки саме в цей період ще можна чітко визначити, які частини дійсно мертві, а які тільки почали жовтіти через сезонні зміни. Варто видаляти виключно ті гілки, які вже остаточно висохли, а не ті, які тільки намічаються як сухі. Після проведення обрізки приділіть час поливу дерев, оскільки це важливо для правильного формування квіткових бруньок на наступний рік. Якщо залишиться час, рекомендується також розпушити ґрунт навколо коріння, щоб забезпечити доступ кисню перед настання осінніх холодів.

Наприкінці серпня неодмінно слід доробити ці 4 дачні справи
Наприкінці серпня неодмінно слід доробити ці 4 дачні справи

Догляд за полуницею

Полуниця є однією з найпопулярніших культур на дачних ділянках, хоча вона й досить вибаглива. Якщо ви плануєте висаджувати новий сорт, тоді зараз саме час це зробити. Полуниця встигне вкоренитися до настання морозів, що забезпечить гарний урожай наступного року.

Пересадка квітів

Багаторічні квіти, які й так добре себе почувають, можна залишити на їхніх місцях. Але ті рослини, які потребують допомоги і вже “просять” про пересадку, краще пересадити зараз, наприкінці серпня. Особливо це стосується низькорослих квітів, які слід перемістити на більш сонячні місця, щоб вони отримали більше світла восени та краще вкоренилися до наступного сезону.

Популярне

Подібні новини