Не буде ні молі, ні затхлого запаху – всі тонкощі правильного зберігання сушених яблук: лайфхак із 90-х

З приходом осені господині поспішають підготувати якомога більше запасів на зиму. Кожна кухня в цей період стає центром активної роботи: одні заморожують, а інші висушують продукти, зокрема яблука.

Для того щоб тривалий час зберігати сушені яблука, забезпечивши їх захист від молі та цвілі, слід дотримуватися кількох важливих рекомендацій. Відтак, оптимальним варіантом для зберігання є скляні банки з герметичними кришками. Це надійний спосіб захистити сушені яблука від шкідників, вологи та сторонніх запахів.

Перед тим як заповнити банки, важливо переконатися, що яблука повністю охололи. Наповнюючи тару, намагайтеся залишати якомога менше порожнього простору, щоб зменшити кількість повітря всередині, а після цього слід щільно закрити кришку. Це допоможе продовжити термін зберігання сушених яблук.

Зберігати банки найкраще в прохолодному та темному місці, де температура коливається від +10°C до +15°C. Також важливо періодично перевіряти стан сушених яблук, звертаючи увагу на наявність неприємного запаху, цвілі або вологи на стінках банки.

Ніколи не пакуйте сушку з яблук в поліетиленові пакети
Ніколи не пакуйте сушку з яблук в поліетиленові пакети

Крім того, якщо ви віддаєте перевагу альтернативним методам зберігання, можна використовувати полотняні мішечки, наприклад, із льону або бавовни. Також ефективним варіантом є зберігання у вакуумних пакетах або паперових виробах, таких як коробки чи пакети.

Оскільки міль є головним ворогом сухих продуктів, до яких належать і сушені яблука, то тоді варто докласти зусиль для її відлякування. Використання герметичної тари або щільно зав’язаних мішечків і пакетів допоможе запобігти її проникненню.

Додатково можна зберігати сушку в прохолодному місці, оскільки комахи погано переносять холод. Аби підвищити ефективність захисту, у місця зберігання можна покласти лаванду чи лавровий лист, запах яких відлякує міль.

Якщо вибір падає на паперові пакети, тоді важливо зберігати їх в недоступному для комах місці, оскільки міль здатна легко прогризти папір і дістатися до сушених фруктів. Таким чином, дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете тривалий час зберігати сушені яблука, захищаючи їх від шкідників і забезпечуючи збереження якості продукту.

Популярне

Подібні новини