Відповідь знайдено! Який напій краще пити вранці – каву чи чай? Будете неабияк наповнені енергією

Чай і кава – це одні з найпопулярніших напоїв по всьому світу. Вони обидва містять безліч корисних речовин, які позитивно впливають на здоров'я. Однак кожен із них має як переваги, так і недоліки.

Питання щодо того, що краще вживати – зелений чай чи каву – хвилює багатьох. Дослідження підтверджують, що як кава, так і чай приносять значну користь для здоров’я, через це найкращим підходом може бути включення обох напоїв у свій звичайний раціон. Тому вдало збалансувавши свій щоденний графік, можна насолоджуватися як кавою, так і чорним, зеленим або трав’яним чаєм, таким чином забезпечуючи організм різноманітними корисними речовинами.

Звісно, смакові переваги у всіх різні, і деякі люди можуть надавати перевагу одному напою над іншим через його смакові якості. Але незалежно від того, чи віддаєте ви перевагу каві, чаю або ж насолоджуєтеся обома, важливо дотримуватись рекомендованої добової норми споживання кофеїну.

Варто також бути обережними із додаванням цукру, оскільки це може звести нанівець всю користь напою. Рекомендується обирати напої без цукру та уникати продуктів з високим його вмістом, таких як солодкі вершки.

Що треба пити зранку, щоб зарядитися неймовірною енергію на весь день
Що треба пити зранку, щоб зарядитися неймовірною енергію на весь день

Щодо вмісту кофеїну, то дієтологи радять не перевищувати щоденну норму, оскільки його надлишок може мати негативний вплив на ваше здоров’я. У зв’язку з тим, що кава зазвичай містить значно більшу кількість кофеїну, аніж чай, то людям, які чутливі до його стимулюючої дії, слід обмежити вживання кави та продуктів із високим вмістом кофеїну, наприклад, таких як еспресо.

На даний момент фахівці рекомендують дорослим споживати не більше 400 мг кофеїну на день, що еквівалентно приблизно 8 чашкам чорного чаю або 4 чашкам кави. Вагітним жінкам взагалі варто обмежити споживання кофеїну до 200 мг на день.

Зазначається, що надмірне споживання кофеїну може спричинити такі небажані ефекти, як головний біль, пришвидшене серцебиття, тривожність, підвищений тиск та ускладнення у період вагітності.

Популярне

Подібні новини