Кури не кульгають і не падають на ноги – просто пропоїть їх цим 1 аптечним “чудо” засобом: ефект порадує

Птахівництво на перший погляд може здатися нескладною справою. Однак у процесі вирощування курочок господарі можуть зіткнутися з певними неприємними моментами.

Часто заводчики курей починають помічати, що з настанням холодів вони стають більш уразливими до різноманітних хвороб. Зокрема, з приходом осені у птахів розпочинається линька, а їхній раціон стає менш поживним. У результаті це може призвести до того, що несучки та бройлери починають кульгати, слабшати та навіть падати на ноги.

Тому, щоб запобігти захворюванням у курок, рекомендується додавати в поїлку декілька крапель одного доступного аптечного препарату. Розповідаємо далі у матеріалі, що саме можна використати, щоб пропоїти курей для зміцнення їхнього імунітету.

Однією з поширених причин, через яку кури можуть падати на ноги, є дефіцит кальцію, що особливо часто зустрічається у молодих птахів. У таких випадках фахівці рекомендують додавати до води кальцію борглюконат, який можна придбати у ветеринарних аптеках.

Додайте це у поїлку – і кури вам подякують!
Додайте це у поїлку – і кури вам подякують!

І хоча цей препарат в основному використовується для проведення ін’єкцій, для курей рекомендується розчинити два кубики шприца цього препарату на один літр води і давати їм отриману суміш протягом п’яти днів. Після курсу лікування переважна більшість птахів, які раніше хворіли, знову зможуть встати на ноги.

Іншим варіантом, який допомагає підвищити імунітет у курей-несучок, є метронідазол (протипаразитарний препарат). Він ефективний для профілактики серйозних захворювань, таких як трихомоноз, гістомоноз та кокцидіоз. Однак цей засіб слід додавати не у воду, а в корм із розрахунку 1,5 г на кожен кілограм їжі. Повний курс профілактики триває десять днів.

Для того щоб запобігти запальним та застудним інфекціям у курей, доволі часто використовують левоміцетин (антибіотик). Для цього потрібно розчинити п’ять кубиків препарату на один літр води. Якщо ж птахи вже хворі, їх лікують протягом чотирьох днів, а для профілактики достатньо двох днів.

Популярне

Подібні новини