Календар садових робіт на вересень 2024: 4 найважливіші справи на городі, без яких не можна йти на зимівлю

Літо потроху добігає до завершення, а тому настав час думати про те, які роботи на нас чекають на початку осені. Важливо звернути увагу на ці 4 задачі.

Перший осінній місяць буквально наступає на наші п’ята. Поглядаючи на листки календарів, садівники та городники починають думати про завершення сезону. Втім, він настане ще не скоро. Тим, хто працював на ділянці з осені, важливо правильно поводитись на городі та в саду у вересні, аби не згубити всі свої старання та не звести роботу нанівець.

4 задачі на городі у вересні

Городні роботи у вересні зводяться до декількох основних задач, ігнорувати які просто неможливо. Вам потрібно зібрати та зберегти вирощений врожай, а також – підготувати звільнені грядки до весняного посіву. Крім того, важливо завершити викопування картоплі у першій половині вересня, коли ви можете висушити врожай на сонці.

Експерти розповіли про 4 обов'язкові задачі на городі та в саду у вересні 2024 року
Експерти розповіли про 4 обов’язкові задачі на городі та в саду у вересні 2024 року

У квітниках роботи також вистачає. Не забудьте зрізати ті багаторічні рослини, які вже відцвіли, так у вас буде менше роботи у жовтні. Крім того, після перших заморозків потрібно викопати ті багаторічники, які не витримують холодів. Їх треба підсушити та зрізати надземну частину, а потім – прибрати на зберігання.

Так само достатньо задач і в плодовому саду, але почніть із посадки дерев і чагарників, які вже втрачають листя. Посадкові ями потрібно підготувати заздалегідь, аби ґрунт встиг осісти. Саджанці з голим корінням просто перед посадкою залиште на добу у відрі з водою.

Експерти розповіли про 4 обов'язкові задачі на городі та в саду у вересні 2024 року
Експерти розповіли про 4 обов’язкові задачі на городі та в саду у вересні 2024 року

Експерти радять витримати глибину, на яку ви можете закопати кореневу систему тієї чи іншої рослини. Так, смородині та аґрусу потрібна більша глибина, а малину заглиблювати більш як на 3 сантиметри не можна.

Популярне

Подібні новини