Город у мене на молочному вигодовуванні: даю лише 1 літр під кущ і ділянка родить аж до самих заморозків

Чи знали ви, що звичайне молоко може стати справжнім секретом вашого саду? Цей, здавалося б, нехарактерний для городництва продукт, здатний забезпечити рослини важливими речовинами й захистити їх.

Розглянемо, як і чому молоко може стати вашим новим улюбленим підживленням для рослин. Річ у тому, що він містить цілий комплекс поживних речовин, які корисні не лише для людей, але й для рослин. Ось основні з них.

Один із найважливіших елементів для розвитку рослин — це кальцій, який зміцнює клітинні стінки, сприяє росту коренів і покращує загальну стійкість рослин.

Садівники розповіли про плюси та мінуси удобрення рослин молоком
Експерти пояснили, чому грядки варто поливати молоком

Далі — лактоза. Цукор, який міститься в молоці, стимулює ріст корисних мікроорганізмів у ґрунті. Вони допомагають розщеплювати органічні речовини, перетворюючи їх на доступні для рослин поживні елементи.

Молочні білки, хоч і в невеликих кількостях, можуть забезпечити рослини додатковими амінокислотами, які беруть участь у синтезі хлорофілу та інших важливих речовин. А жири, що містяться в молоці, можуть сприяти покращенню структури ґрунту, роблячи його більш пухким і повітропроникним.

Садівники розповіли про плюси та мінуси удобрення рослин молоком
Експерти пояснили, чому грядки варто поливати молоком

Щоб отримати максимальну користь від молока, важливо знати, як його правильно використовувати. Ось кілька порад і рецептів.

Візьміть молоко (будь-яке: свіже, скисле, нежирне) і розведіть його водою у співвідношенні 1:10. Цим розчином поливайте рослини під корінь, або використовуйте його як обприскувач для листя. Повторюйте підживлення раз на два тижні, особливо під час активного росту або цвітіння.

Далі розведіть молоко водою у співвідношенні 1:10, як у попередньому рецепті, але додайте до нього кілька крапель рідкого мінерального добрива. Це забезпечить рослинам не лише органічні, але й мінеральні поживні речовини, сприяючи їхньому активному росту.

Використовуйте цей продукт як засіб від грибкових захворювань. Для цього змішайте молоко з водою у співвідношенні 1:5, а тоді обприскуйте цим розчином листя рослин для профілактики грибкових захворювань, таких як борошниста роса, бо таким чином на листах створюється захисний шар, який перешкоджає розвитку патогенів.

Популярне

Подібні новини