Для збереження кольору своїх улюблених джинсів просто замочую їх на 8 годинок у цьому “копійчаному” засобі

Джинси належать до доволі популярного предмету гардеробу, який знайдеться практично у кожного. Однак, щоб ваша улюблена модель джинсів прослужила якомога довше, слід дотримуватися правил прання.

Підготовка джинсів до прання у пральній машинці

Перед пранням джинсів у пральній машині важливо правильно їх підготувати. Зокрема, спершу варто вивернути всі наявні кишені, оскільки паперові хустинки або інші дрібні предмети можуть забруднити джинси або навіть пошкодити їх під час прання.

Також необхідно вивернути самі джинси, щоб запобігти їхньому вицвітанню та додатково захистити тканину. Усі ґудзики та блискавки рекомендується застібнути, щоб уникнути пошкодження не лише самих джинсів, а й інших речей у машинці.

Джинси слід прати тільки з темними чи чорними речами, тоді як світлий або білий одяг – окремо. Також важливо уникати прання джинсових речей разом з одягом із шерсті або шовку, оскільки це може пошкодити як джинси, так і делікатні тканини.

Мийний засіб для прання джинсового одягу

Для прання джинсів рекомендується використовувати рідкий мийний засіб, який призначений для кольорових та делікатних тканин. Якщо джинси дуже темні чи чорні, краще використовувати спеціальний засіб, що запобігає вимиванню кольору. Варто уникати сильних засобів, оскільки вони можуть містити відбілювачі, котрі здатні пошкодити тканину.

Цей кухонний інгредієнт допоможе повернути первісний колір ваших улюблених джинсів
Цей кухонний інгредієнт допоможе повернути первісний колір ваших улюблених джинсів

Після прання джинси не слід класти в сушильну машину, тому що висока температура може стати причиною того, що вони просто-напросто “сядуть”. Тому найкраще буде висушити джинси на свіжому повітрі та в лежачому положенні. Якщо ж необхідне прасування, тоді джинси рекомендується попередньо вивернути.

Збереження кольору джинсів під час прання у машинці

З плином часу джинси можуть втрачати свій колір, проте є кілька методів, які допоможуть зберегти їх первісний вигляд. Для відновлення кольору можна використовувати текстильні барвники або, якщо ви віддаєте перевагу народним засобам, тоді джинси можна замочити в розчині оцту і води в пропорції 50 на 50 на ніч, після чого випрати їх, як зазвичай.

Якщо необхідно усунути неприємні запахи з джинсової тканини, тоді фахівці рекомендують додати до барабану пів кружки звичайної харчової соди, яка ефективно нейтралізує запахи, та запустити прання.

Популярне

Подібні новини