Про це добриво не почуєш з “кожної праски”: 1 л + 30 крапель, і дозрівання томатів пришвидшиться втричі

У вересні томати та огірки вже знаходяться на фінальній стадії вегетації, і нарощування нового листя та формування нових зав'язей особливо не має значення, якщо тільки у вас не опалювана теплиця.

Чим же підгодувати кущі, щоб плоди визріли якомога швидше і ще трохи порадували нас здоровим урожаєм без хвороб? Ми рекомендуємо використовувати звичайний аптечний йод — він є відмінним стимулятором життєдіяльності та визрівання плодів, оберігає кущ від шкідників і хвороб та водночас допомагає захистити рослини від несприятливих погодних факторів.

Завдяки йоду томати будуть набагато швидше дозрівати на кущі, матимуть сортову солодкість та цукристість. Вам не доведеться дозарювати томати в домашніх умовах, втрачаючи частину їхнього смаку та поживних елементів. Для прискорення дозрівання томатів та більш ефективного плодоношення огірків кущі необхідно обприскувати йодовим розчином.

Городники розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів
Городники розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів

Додаємо 30 крапель йоду на одне відро води та обприскуємо рослини з пульверизатора на початку вересня щотижня. А якщо на томатах з’явилися ознаки фітофторозу, а на огірках — борошнистої роси, рекомендуємо зробити молочно-йодовий розчин, який має всі властивості попереднього, але додатково надасть рослинам кальцій для захисту від хвороб і сформує лактозну плівку на листі, через яку грибки та шкідники не зможуть пробитися.

Для приготування розчину на 9 літрів води візьміть один літр нежирного молока та 30 крапель йоду. Спори грибка на листі будуть знищені, і їхні послідовники не зможуть проникнути до клітин рослини. Загалом досвідчені дачники рекомендують проводити таку обробку, починаючи з середини червня, з інтервалом у 10-14 днів до кінця плодоношення.

Популярне

Подібні новини