Раніше довго не лежали. Знайшла замітку в старому журналі – “Зберігання кабачків”. Тепер свіжі по 2 місяця

Кожного року перед городниками постає актуальне питання, як правильно зберігати кабачки? Розповідаємо далі у матеріалі про кілька маленьких секретів, які допоможуть зберегти їх урожай аж до весни.

Підготовчий етап

Підготовка кабачків для зберігання є ключовим етапом, який визначає успішність зберігання. Спочатку потрібно зібрати плоди до того, як настануть заморозки, оскільки навіть незначні підмерзання можуть призвести до їх гниття.

При зборі кабачків важливо залишити ніжку довжиною п’ять-шість сантиметрів. Це допоможе уникнути засихання плодів і захистить їх від проникнення інфекцій усередину. Ніжка також служить орієнтиром для контролю стану кабачків протягом зими, тому при появі ознак псування ви зможете своєчасно вжити заходів.

Перед закладкою кабачків на зберігання в льох не мийте їх, а лише злегка обтрусіть землю. Незалежно від того, яке саме місце для зберігання врожаю ви обрали, дуже важливо не складати овочі в звичайні пакети, адже вони мають зберігатися в провітрюваному середовищі.

Зберігання кабачків у холодильнику

Кабачки можна зберігати в холодильнику, помістивши їх у поліетиленовий або паперовий пакет з отворами для вентиляції. Цю упаковку слід обгорнути навколо кабачків і розмістити в ящичку для овочів на нижній полиці холодильника. Альтернативно, їх радять помістити в сітку-мішечок для овочів.

Використовую цей простий секрет – і кабачки зберігаються свіжими аж до весни
Використовую цей простий секрет – і кабачки зберігаються свіжими аж до весни

При таких умовах кабачки здатні залишатися свіжими до трьох місяців. Однак важливо регулярно перевіряти плоди і в разі виявлення гниття негайно видаляти пошкоджені кабачки.

У погребі

Якщо у вас є погріб, то це ідеальне місце для зберігання врожаю кабачків. За вологості до 85% та температури не вище +6 ℃, вони можуть зберігатися до шести місяців.

Крім того, кабачки у погребі можна розташувати в картонних чи дерев’яних ящичках без кришок, помістити у капронові колготки або сітки та підвісити їх, або викласти на підстилку з соломи чи сіна.

У квартирі

Для зберігання врожаю кабачків у квартирі виберіть темне місце, таке як комора чи простір під ліжком. І хоча такий метод не забезпечить тривале зберігання, але плоди з тонкою шкіркою можуть залишатися свіжими до трьох-чотирьох тижнів, а з твердою шкіркою – до двох-трьох місяців.

Потрібно просто взяти будь-який ящик з отворами на стінках, застелити його дно за допомогою газети або паперу та вертикально поставити туди кабачки, розміщуючи їх хвостиками догори. Ящик слід поставити в темне і прохолодне місце.

Популярне

Подібні новини