Забудьте про нагар: кум-автомеханік розкрив секрет “довголіття” двигуна будь-якого автомобілю. Працює!

Двигун – основний елемент абсолютно будь-якого автомобіля. Його несправність не тільки може тимчасово вивести транспортний засіб з експлуатації, але й потребує значних фінансових витрат на ремонт.

Саме тому фахівці рекомендують приділяти мотору максимум уваги. Розповідаємо далі у матеріалі, як без зайвих зусиль можна продовжити “довголіття” двигуна абсолютно будь-якого автомобіля.

Сучасні автовиробники, намагаючись здешевити кінцеву вартість автомобіля, часто ігнорують деякі дрібні, але важливі компоненти. Проте навіть із мінімальними технічними знаннями водій може самостійно провести прості маніпуляції, що допоможуть зберегти силовий агрегат у справному стані та продовжити його ресурс.

Одним із таких компонентів є уловлювач мастила, який раніше часто встановлювався в двигунах, але тепер став рідкістю. Цей пристрій виконує роль фільтра, захищаючи мотор від сильного забруднення картерними газами і підтримуючи його технічні характеристики. Уловлювач уловлює пари моторної оливи, які проникають у впускну систему, тим самим зменшуючи забруднення.

Нині такі пристрої доступні в автомагазинах. Їх розміщують між впускним колектором та системою рециркуляції відпрацьованих газів, підключаючи до двигуна шлангами та затискачами, що входять до комплекту.

Головний секрет довголіття двигуна будь-якого автомобіля розкрито!
Головний секрет довголіття двигуна будь-якого автомобіля розкрито!

Використання уловлювача мастила має кілька важливих переваг. Зокрема, зменшується забруднення дросельного вузла, що дозволяє уникнути проблем із роботою двигуна на режимі холостого ходу і появи провалів під час початку руху.

Крім того, це знижує загрозу закоксування поршневих кілець, оскільки затримується масляний туман, котрий у камері згоряння здатний залишити після себе нагар. У результаті моторне мастило набагато менше старіє, оскільки йому не потрібно вимивати всі ці забруднення, що також підвищує ресурс нейтралізатора.

Ще одним корисним компонентом є магніти на зливній пробці і масляному фільтрі, які ефективно вловлюють металеву стружку, запобігаючи її розповсюдженню по всій системі разом з оливою.

Крім того, корисним є встановлення фільтра антифризу в магістраль. Для цієї мети слід використовувати не звичайний паливний фільтр у пластиковій оболонці, який не витримує високих температур, а альтернативу для дизельного мотора. Це забезпечить чистоту в системі охолодження, хоча й за таким фільтром необхідно буде стежити.

Популярне

Подібні новини