Мама як побачила, що я виливаю – аж ахнула: 1 важлива причина, для чого залишати воду, в якій варилися яйця

Більшість із нас звикли без вагань виливати воду після варіння яєць, навіть не здогадуючись про її можливу користь. Але винахідливі городники знайшли спосіб перетворити її на "чудо" засіб для рослин.

Часто після варіння яєць ми зазвичай просто виливаємо воду, навіть не підозрюючи, що її можна використовувати для підгодівлі рослин. Адже, виявляється, ці побутові відходи мають значну цінність і можуть бути корисними як для городніх культур, так і для кімнатних рослин.

Розповідаємо далі в матеріалі, як саме можна перетворити таку рідину на ефективне добриво для ваших овочевих культур та квітів.

Вода, яка залишається після варіння яєць, має досить цінні властивості, які роблять її неймовірно корисною для городніх і кімнатних рослин. Однією з головних переваг цієї рідини є вміст органічного кальцію, який сприяє активному розвитку кореневої системи. Під час варіння яйця “віддають” частину свого кальцію воді, перетворюючи її на ефективний засіб для стимулювання зростання та розвитку кімнатних квітів.

Перетворю воду, в якій варилися яйця, на супердобриво для рослин
Перетворю воду, в якій варилися яйця, на супердобриво для рослин

Крім того, така вода допомагає підтримувати оптимальний pH-баланс ґрунту. Зокрема, яєчна шкарлупа у процесі варіння здатна виділяти мінеральні речовини, котрі несуть велику користь для збагачення землі. Особливо важливо це для рослин, які потребують збалансованих ґрунтів для свого повноцінного розвитку.

Ще однією важливою перевагою є те, що вода після варіння яєць має здатність насичувати рослини необхідними поживними мінералами. Це відбувається через те, що яєчна шкарлупа містить повний комплекс мінеральних солей та інших речовин, які позитивно впливають на стан рослин. Однак варто пам’ятати, що таке підживлення слід використовувати з обережністю, поливаючи рослини не частіше одного разу на місяць.

Ця ж “чудо”-водичка може служити універсальним добривом також і для городніх культур. Крім того, не варто викидати і яєчну шкарлупу: подрібніть її та розкладіть на городніх ділянках і в саду. Саме таким чином вона допоможе відлякати різноманітних шкідників, наприклад, мурах і слимаків.

Популярне

Подібні новини