Бабуся розкрила таємницю: 5 г цього на відро води – і кабачки пруть, як на дріжджах. Урожай – закачаєшся

Вирощуючи кабачки на дачній ділянці у серпні, кожен городник стикається з проблемою пустоцвітів. Якщо на це "забити", то врожай буде дуже мізерним.

У цій статті ми розповімо, які мікроелементи та речовини необхідно вносити, щоб кабачки давали багато плодів і радували вас їхньою якістю.

У серпні кабачок відчайдушно потребує двох мікроелементів — фосфору та калію. Під час першої хвилі плодоношення майже всі речовини поглинаються з ґрунту кореневою системою кабачка, через що ґрунт збіднюється, і зав’язування плодів стає складним. Це призводить до появи пустоцвітів.

Ми вирішуємо цю проблему дуже просто: робимо одне внесення комплексного розчину, що стимулює правильний розвиток куща.

Городники розповіли про правильний догляд за кабачками
Городники розповіли про правильний догляд за кабачками

Для цього беремо відро води, один літр коров’яку, одну столову ложку фосфорного добрива та одну столову ложку гумату калію. Усі інгредієнти ретельно перемішуємо в теплій воді й під кожен кущ кабачка поливаємо по два літри цього добрива. Крім того, через тиждень обов’язково вносимо добриво з борною кислотою, яка стимулює формування зав’язей.

Для цього беремо п’ять грамів борної кислоти — це приблизно півпакетика — розчиняємо її в склянці гарячої води, перемішуємо й розводимо на відро води для поливу. Половину розчину виливаємо під кабачки, а другою половиною обприскуємо листя та квітки. Ці два потужні підживлення не лише позбавлять вас від пустоцвітів, але й захистять кабачки від загнивання листя, плодів і кореневої системи.

Дефіцит калію та фосфору буде компенсовано, а рослина отримає додатковий імунітет для протистояння будь-яким загрозам!

Обов’язково скористайтеся нашими рекомендаціями, щоб назавжди забути про пустоцвіти на кабачках. Бажаємо гарного врожаю!

Популярне

Подібні новини