Свекруха навчила мене, а я вас: роблю “лимонну ганчірку” – і пил зникає, наче його корова язиком злизала

Здається, що ось тільки протерли пил, а він вже знову набрався? Поліролі або спеціальні ганчірки допомагають зберегти чистоту на більш тривалий термін, але ми особисто не вітаємо додаткову хімію.

Ось чистоту і порядок любимо, але в нас інший спосіб рідше витирати пил і докладати мінімум зусиль.

Лимонна ганчірка є аналогом дорогої ганчірки від пилу, яку можна зробити вдома самостійно з дешевих інгредієнтів, які знайдуться в кожному домі. Після неї можна прибиратися вдвічі рідше.

Для виготовлення лимонної ганчірки знадобиться лимон, соняшникова олія, вода, банка, власне ганчірки та трохи терпіння. Беремо два середніх лимони, миємо їх і нарізаємо тонше, ніж зазвичай, прямо зі шкіркою.

Складаємо в чисту суху банку, додаємо 6 столових ложок соняшникової олії і щільно закриваємо кришкою. Банка повинна постояти п’ять днів. Щодня ми її сильно струшуємо, а лимон продавлюємо ложкою, щоб увесь сік вийшов.

Експерти розповіли про цікавий спосіб позбутися пилу
Експерти розповіли про цікавий спосіб позбутися пилу

Після того, як лимони постоять п’ять днів, у банку наливаємо склянку окропу та ретельно перемішуємо. Потім акуратно проціджуємо, щоб не залишилося прожилок лимона. Це можна зробити через сито або марлю, складену в кілька шарів.

Далі знадобиться таз або велика каструля. Виливаємо туди рідину, що вийшла, і занурюємо заготовлені ганчірки (дві-три штуки). Підійдуть звичайні тканини. Ганчірки повинні повністю просочитися. Після цього їх потрібно добре вичавити і висушити. Лимонна ганчірка готова. Таких ганчірок вистачає надовго, а після використання вони залишають запах свіжості. Ними можна протирати меблі та глянцеві поверхні, і після них не з’являються розводи.

Ганчірки, які ви поки не використовуєте, краще зберігати в зав’язаному пакеті.

Популярне

Подібні новини