Відбілила іржаву радянську ванну до невпізнання, а хотіла вже викидати: 2 інгредієнти – і блищить як нова

Скоріше за все, на світі не знайдеться жодної господині, яка б не зіткнулася з таким неприємним явищем, як пожовкла ванна. Дізнайтеся, як без зайвих зусиль повернути їй бездоганний білосніжний колір.

Сіль та оцет

Для цього способу вам знадобляться 2 столові ложки солі та 100 мілілітрів винного оцту. Оцет необхідно вилити в каструлю, поставити на вогонь, а після цього додати сіль та нагріти до 65 градусів. Далі змочіть м’яку губку в отриманому розчині та протріть місця, де утворилася іржа. Для ще кращого ефекту рекомендується залишити засіб орієнтовно на 20 хвилин, після чого змити теплою водою.

Лимонна кислота

У півлітрі теплої води потрібно розчинити три столові ложки лимонної кислоти. Отриманий розчин слід нанести на ділянки з іржею та залишити приблизно на 30 хвилин, а після цього змити проточною водою.

Сода

На ванну з іржею радять висипати товстий шар соди та залишити цей засіб на 60 хвилин, при цьому найбільш брудні ділянки варто періодично змочувати невеликою кількістю води. У кінці потріть за допомогою щітки м’якої жорсткості, щоб прибрати залишки іржі.

За допомого цього ефективного засобу застарілий наліт та іржа з ванни розчиняється миттєво
За допомого цього ефективного засобу застарілий наліт та іржа з ванни розчиняється миттєво

Господарське мило

Для очищення іржі на чавунній поверхні фахівці рекомендують скористатися господарським милом. Зокрема, його слід натерти на терці, змішати з содою та додати трішки води. Отриману суміш необхідно нанести рівним шаром на поверхню та залишити на одну годину, а після цього змити великою кількістю води.

Перекис водню і нашатирний спирт

У звичайну склянку потрібно вилити 100 мілілітрів нашатирного спирту та додати в нього тоненькою “струйкою” 50 мілілітрів перекису водню. Далі баночку слід закрити кришкою, трішки потрясти, щоб ретельно перемішати всі інгредієнти. Потім надягніть гумові рукавички, візьміть суху серветку та змочіть її в розчині. Нанесіть засіб на пошкоджені іржею поверхні, а приблизно через 15 хвилин змийте розчин із поверхні, використовуючи воду та м’яку губку.

Популярне

Подібні новини