Кума в ютубі підгледіла хитрий прийом індійців, і почала обсмажувати в олії спеції: тепер і я так роблю

У багатьох стравах індійської кухні використовують приправи та спеції, щоб підкреслити смак їжі, надати їй апетитний аромат та покращити травлення.

Прянощі та трави збагачують не тільки солоні та солодкі страви, а й випічку і напої.

Зазвичай ми приправляємо їжу меленими спеціями, однак є один спосіб, після якого ви не повернетеся до звичного вигляду прянощів. В Індії приправа готується за поширеним методом: спеції спочатку обсмажують на топленому вершковому або рослинному маслі, потім ще гарячими додають до страв. Іноді продукти кидають у вже обсмажені прянощі та продовжують готувати на збагаченому запашному маслі.

Як правильно обсмажити спеції?

Популярна приправа є татка або чалонг, що в перекладі означає “обсмажені в маслі спеції”. В основному чалонг кладуть у готові страви безпосередньо перед подачею на стіл. Рослини в процесі смаження віддають свій смак та ефірні речовини в олію, які рівномірно насичують блюдо.

До складу чалонгу найчастіше входить свіжий імбир, який активізує травні процеси, посилює обмін речовин та допомагає схуднути. Щоб зробити повсякденні продукти смачнішими та ароматнішими, беріть тільки цілісні спеції та прянощі для обсмажування. Вони набагато кращі за порошкові, довше зберігаються і містять більше корисних для організму речовин.

Експерти розповіли, навіщо обсмажувати спеції в олії
Експерти розповіли, навіщо обсмажувати спеції в олії

Як приготувати приправу чалонг?

Приготувати чалонг зовсім нескладно в домашніх умовах. Перш за все, зберіть усі компоненти приправи поруч із плитою, щоб вони були у вас під рукою під час приготування.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка топленого масла або олії
  • 1 столова ложка натертого свіжого імбиру
  • 1 столова ложка насіння куміну (зіри)
  • 3-4 палички кориці
  • 3-4 лаврові листи
  • 1 стручок червоного перцю чилі
  • 0,5 чайної ложки асафетиди

Приготування:

Візьміть невелику чавунну каструлю або казанок з товстим днищем. Нагрійте одну-дві столові ложки топленого масла або олії до високої температури. Стежте, щоб вона не почала диміти і горіти.

Додайте насіння куміну і через 20 секунд – мелений імбир. Постійно помішуйте спеції, щоб вони рівномірно прогрівалися.

Розламайте перець чилі або наріжте кільцями, якщо у вас він свіжий, і киньте разом із паличками кориці та лавровим листом. Обсмажуйте ще 30 секунд.

В самому кінці додайте асафетиду і вимкніть вогонь. Прянощі будуть лопатися, шипіти, набухати, міняти свій колір – це нормально. Як тільки вони віддадуть свої пахучі речовини в олію, запах буде на всю кухню, обіцяємо.

Зніміть чалонг з вогню, щоб не пересмажити його. Гарячу суміш можна відразу вилити в готові страви або покласти в неї продукти для наступного тушкування.

Якщо ви волієте готувати без жиру, обсмажте спеції на сухій сковороді на слабкому вогні 2 хвилини, поки вони не почнуть характерно потріскувати. Потім розтовчіть їх у ступці і додайте в їжу.

Аромат чалонгу залежить від підібраних спецій та від часу їх обсмажування. Чим темніший колір, тим гостріше вийде така приправа.

Популярне

Подібні новини