“Кісточковим” восени – обов’язково: насипте цей диво-засіб під сливу та вишню, а через рік буде море врожаю

Сливи та вишні в саду потребують догляду навіть восени – коли плодів на них більше не залишилось. Розповідаємо, що зробити з деревами, аби вони дали кращий врожай.

Кісточковими культурами називають такі дерева, які дають плоди з кісточками всередині. Вони навряд чи зможуть порадувати вас щедрим врожаєм, якщо погано за ними доглядати. Так, ці культури – ще ті привереди. Втім, за умови регулярного удобрення та правильної організації догляду ви зможете порадувати себе та близьких смачними плодами.

Чим удобрити вишню та сливу

Оскільки кісточковим культурам потрібен підвищений вміст кальцію та фосфору у ґрунті, потрібно приділити особливу увагу удобренню рослин. Суміш двох простих засобів допоможе відновити живильні запаси та покращити структуру ґрунту навколо тих чи інших плодових дерев. За словами експертів, найкращим рішенням буде удобрити культури фосфорно-кальцієвою сумішшю.

Експерти розповіли про обов'язкове та дуже ефективне добриво для сливи та вишні в осінній період
Експерти розповіли про обов’язкове та дуже ефективне добриво для сливи та вишні в осінній період

Для забезпечення тривалого харчування деревам потрібно приготувати кілька “інгредієнтів”. Серед них Суперфосфат. Норма його внесення – до 2 кілограмів на 3 дерева. Фосфор надходить до кореневої системи дуже повільно, а тому поступово живить коріння. Також використовуйте мелену шкаралупу яєць.

Експерти розповіли про обов’язкове та дуже ефективне добриво для сливи та вишні в осінній період

Такий доступний і дешевий компонент стане джерелом кальцію. Достатньо літрової банки компонента. Змішайте інгредієнти у пластиковій місткості та розсипте у прикореневій зоні дерев – на дерево потрібно 3-4 склянки. Присипте все перегноєм, а потім добре полийте дерева. Це допоможе захистити рослини від атак комах та інших шкідників, від яких плодові та кісточкові дерева дуже часто страждають.

Популярне

Подібні новини